Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Νέος κύκλος Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων Μουσειολογίας για παιδιά στην Χ.Α.Ν.Θ.!

Στην καρδιά του χειμώνα, η Χ.Α.Ν.Θ. υποδέχεται το Museology Lab, το νέο εργαστήριο Μουσειολογίας για παιδιά 9-12 ετών.

Με αφορμή την πολυαναμενόμενη τρισδιάστατη έκθεση VanGoghAlive- The Experience, που αναπτύσσεται στον χώρο της ΔΕΘ, τα παιδιά θα γίνουν μικροί μουσειολόγοι,γνωρίζοντας τον κόσμο των μουσείων και της τέχνης! Τί είναι το μουσείο ; Πώς ορίζουμε την τέχνη;

Σχεδιασμός – υλοποίηση από τη Στέλλα Αμοιρίδου*, η οποία εξηγεί ότι:  “Έχοντας ως κεντρικό άξονα του εργαστηρίου μας , το καλλιτεχνικό έργο του Ολλανδού ζωγράφου VincentVanGogh, τα παιδιά αρχικά θα γνωρίσουν το βασικό λεξιλόγιο, τις τεχνοτροπίες των εικαστικών τεχνών αλλά και τα εκφραστικά μέσα άλλων ζωγράφων και καλλιτεχνών. Κύριοι στόχοι του προγράμματος, είναι ο συνδυασμός της μάθησης και της ψυχαγωγίας , η ενεργοποίηση των αισθήσεων και των συναισθημάτων και η ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση. Η βιωματική εμπειρία της ξενάγησης στον εκθεσιακό χώρο και οι ποικίλες ατομικές και ομαδικές δράσεις στο museologylab, θα οδηγήσουν στην επίτευξη των παραπάνω στόχων”.

Το εργαστήριο συνολικής διάρκειας 20 ωρών θα διαρκέσει από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2019, κάθε Παρασκευή, τις ώρες 18.00- 20.00. Τα εργαστήρια θα διεξάγονται στον χώρο της Χ.Α.Ν.Θ., εκτός από ένα εργαστήριο (στις 18/01/2019) που θα διεξαχθεί εξ ’ολοκλήρου μέσα στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ.

Κόστος συμμετοχής : 120 ευρώ/ άτομο.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

τηλ. ΧΑΝΘ: 2316 001 000, εσ. 0831 , 0832

*Η Στέλλα Αμοιρίδου είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, με ειδίκευση στην Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στη Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στη Μουσειολογία, στο University College of London (UCL) , της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει συνεργαστεί με μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα και σχολεία στον σχεδιασμό, στην υλοποίηση εκπαιδευτικών μουσειολογικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ