Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
28.2 C
Thessaloniki
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Συνεχίζονται τον Ιανουάριο οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

Παρουσία μεγάλου αριθμού παιδιών παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, η παράσταση «Ειρηνοποιός»,  από το ΚΘΒΕ, στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”. Μια παράσταση που δίνει έμφαση στην αποδοχή, την ενσυναίσθηση και τη φιλία και απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το θεατρικό δρώμενο και στη συνέχεια συμμετείχαν στη συζήτηση που έγινε με τους ηθοποιούς, γράφοντας το τέλος του σεναρίου. Στην υπόθεση του έργου περιγράφονται: δύο κοινότητες. Ένας τοίχος ανάμεσά τους και απαγόρευση επικοινωνίας. Μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και δυσπιστίας. Μια συνάντηση που ίσως αλλάξει στάσεις και συμπεριφορές. Οι ηθοποιοί με το δρώμενο και τα παιδιά απάντησαν στα ερωτήματα: Πώς διαχειριζόμαστε τον θυμό μας; Πώς συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς; Πώς δείχνουμε τη φιλία μας στον άλλο; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ειρηνική κοινότητα στο σχολείο;

Συντελεστές

Κείμενο: Holman David, Σκηνοθεσία: Ματζίρη Κωνσταντίνα, Θεατροπαιδαγωγός: Ζώη Ειρήνη, Θεατροπαιδαγωγός: Λιάπτση Ανέτα

Ηθοποιοί 
Αραμπατζόγλου Σταυρούλα (Φράνυ, Φύλακας), Ουζούνη Θωμαή (Σιμπ), Φερετζέλης Θάνος (Μπλούι)

 

Οι παραστάσεις, που ξεκίνησαν το Νοέμβριο, δίδονται στα πλαίσια συνεργασίας του Οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Το ΚΘΒΕ πάει … βιβλιοπωλείο

Συνεχίζονται και τον Ιανουάριο 2019 τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Ειρηνοποιός», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»  στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια»

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ειρηνοποιός» του David Holman, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Ματζίρη και η θεατροποιημένη εκδοχή του παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννης Τσολακίδου παρουσιάζονται και τον Ιανουαρίου 2019 από το ΚΘΒΕ στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα) στα πλαίσια συνεργασία του Οργανισμού Μαλλιάρης- Παιδεία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:

 

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας», Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, ώρα 5.30 μ.μ. και Πέμπτη 24 Ιανουαρίου  2019, ώρα 5.30 μ.μ.

 

Το θεατρικό δρώμενο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», με στοιχεία παντομίμας και κούκλες,  θα παρουσιαστεί από το ΚΘΒΕ την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, ώρα 5.30 μ.μ. και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, την ίδια ώρα, στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113). Είσοδος Ελεύθερη

 

Υπόθεση: Μια όμορφη κοπέλα γίνεται αιχμάλωτη ενός τρομακτικού τέρατος προκειμένου να σώσει τον πατέρα της. Η Πεντάμορφη φοβάται το άσχημο τέρας και λαχταρά να ξεφύγει από αυτό. Κάθε βράδυ το Τέρας της ζητάει να τον παντρευτεί και κάθε βράδυ η Πεντάμορφη του αρνείται. Πρέπει να μάθει να αγαπά το Τέρας.

Οι μέρες περνούν και η Πεντάμορφη σιγά σιγά ερωτεύεται το Τέρας. Όταν κάποια στιγμή το φιλάει, ένα λαμπερό σύννεφο καλύπτει το Τέρας και η Πεντάμορφη τρομάζει. Μετά από λίγη ώρα το σύννεφο διαλύεται. Πίσω του βρίσκεται ένα πανέμορφο παλικάρι που την κοιτά στα μάτια με λατρεία και της αποκαλύπτει ότι έγινε Τέρας εξαιτίας μιας κατάρας που θα λυνόταν όταν βρισκόταν κάποια που θα τον αγαπούσε πραγματικά. Της εξομολογείται πόσο πολύ την αγαπάει και πόσο μόνος νιώθει όταν δεν είναι κοντά του. Η Πεντάμορφη και το Τέρας παντρεύονται και ο γάμος τους είναι ο πιο ευτυχισμένος γάμος που υπήρξε ποτέ.

 

Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια: Τσολακίδου Άννη, Κοστούμια: Μπρούφας Χρήστος

Ηθοποιοί
Γιαννούση Ελένη, Νταρακτσής Χρίστος, Ροδοβίτης Τάσος

 

«Ειρηνοποιός», Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, ώρα 6.00 μ.μ.

 

Η παράσταση «Ειρηνοποιός» επαναλαμβάνεται από το ΚΘΒΕ την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, ώρα 6.00 μ.μ., στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113). Μια παράσταση που δίνει έμφαση στην αποδοχή, την ενσυναίσθηση και τη φιλία και απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού.

 

Υπόθεση: Δύο κοινότητες. Ένας τοίχος ανάμεσά τους και απαγόρευση επικοινωνίας. Μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και δυσπιστίας. Μια συνάντηση που ίσως αλλάξει στάσεις και συμπεριφορές. Πώς διαχειριζόμαστε τον θυμό μας; Πώς συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς; Πώς δείχνουμε τη φιλία μας στον άλλο; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ειρηνική κοινότητα στο σχολείο;

 

Συντελεστές

Κείμενο: Holman David

Σκηνοθεσία: Ματζίρη Κωνσταντίνα

Θεατροπαιδαγωγός: Ζώη Ειρήνη

Θεατροπαιδαγωγός: Λιάπτση Ανέτα

 

Ηθοποιοί 
Αραμπατζόγλου Σταυρούλα (Φράνυ, Φύλακας)
Ουζούνη Θωμαή (Σιμπ)
Φερετζέλης Θάνος (Μπλούι)

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ