Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
23.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στην καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο ανήμερα τα Θεοφάνια.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, ο πρόεδρος της Ένωσης, N. Καρράς, μιλώντας στους παρισταμένους αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που φέρνει το 2019 για την Ενημέρωση αλλά και για την ΕΣΗΕΜ-Θ: Την υπεράσπιση του Ασφαλιστικού από τις νέες εργοδοτικές επιθέσεις που δέχεται, τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και το μεγάλο άνοιγμα της Ένωσης με την αναθεώρηση του Καταστατικού. «Χρέος των Ενώσεων Συντακτών είναι να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημοσιογραφία, και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για να ενισχύσουμε τη φωνή μας», είπε.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ, Β. Κοντογουλίδης, τόνισε ότι οι εκλογικές αναμετρήσεις που επιφυλάσσει η φετινή χρονιά γεννούν μεγάλες απαιτήσεις από τη δημοσιογραφία, στις οποίες οι επαγγελματίες της Ενημέρωσης θα ανταποκριθούν με οδηγό τη δεοντολογία, αλλά και από την κοινωνία που πρέπει να δείξει νηφαλιότητα στην υποδοχή του δημοσιογραφικού έργου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε στον δημοσιογράφο Σταύρο Τζίμα το Βραβείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μαρκίδες Πούλιου 2018. Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος, Τάσος Ρέτζιος, η φετινή βράβευση «υπενθυμίζει ότι σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων τα εργαλεία που διασφαλίζουν την ποιότητα στην Ενημέρωση είναι η ψυχραιμία, η ανάλυση και η αναζήτηση της αλήθειας στην έσω διάσταση των γεγονότων».

«Είναι ένας δημόσιος έπαινος για σκληρή δουλειά 40 ετών, που συνεχίζεται. Η δημοσιογραφία δε θα σβήσει ποτέ, αρκεί να δουλεύουμε πολύ και να προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε το επίπεδό μας», είπε ο τιμώμενος.

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης εγκαινιάστηκε η έκθεση γελοιογραφιών του Γιώργου Ακοκαλίδη, με τίτλο «Παλιά Σημερινά». «Η δουλειά του, ενοχλητική όπως αρμόζει στο είδος, παράγει παράλληλα ήθος και διαθέτει γενναιοδωρία», είπε η αντιπρόεδρος του Μορφωτικού  Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάρνη Χατζηεμμανουήλ.

Το φλουρί της βασιλόπιτας μοιράστηκαν η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας-Θράκης και η Ένωση Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης.

Στην κοπή πίτας της ΕΣΗΕΜ-Θ παρόντες ήταν: Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, οι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η γραμματέας δημοτικού συμβουλίου Γλυκερία  Καλφακάκου, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτριος Κούβελας, Ανδρέας Κουράκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, Νικόλαος Ταχιάος, Χάρης Αηδονόπουλος, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Σπύρος Βούγιας, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, ο  κοσμήτορας της ΝΟΕ ΑΠΘ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Φίλιπ Ρέι, ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Β. Ελλάδος, Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΘ Γιώργος Τζάγιας, ο αντιπρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Παναγιώτης Νεστορίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ Δημήτρης Χορταργιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ