Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
26.5 C
Thessaloniki
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

«Οι κύκλοι των πουλιών» παρουσιάζονται στο “Ξέφωτο”

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια καλλιτεχνικής συμπόρευσης, η “Ρεβάνς” κάνει την είσοδό της στη δισκογραφία μελοποιώντας την ποιήτρια και συγγραφέα Μαρία Συτμαλίδου. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι και το βιβλίο-cd με τίτλο «Οι κύκλοι των πουλιών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μετρονόμος». Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στη μουσική σκηνή του ΞΕΦΩΤΟΥ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα), αυτή την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές: «Οι κύκλοι των πουλιών» θα μας..απογειώσουν νοσταλγικά, τρυφερά, αναπάντεχα..Μουσικές που ζωγραφίζουν σε καμβά τα τοπία του λόγου και λόγος που αποτυπώνει με μουσικότητα αληθινές ιστορίες ανθρώπων, είναι τα στοιχεία που συνδιαλέγονται και συνθέτουν την ατμόσφαιρα του έργου.

Εκεί που το τζαζ κλαρινέτο συναντάει το κλαρίνο και η παράδοση συναντάει το βρυχηθμό της ηλεκτρικής κιθάρας, μια ανατολίτισσα νοσοκόμα αποχαιρετάει τον αγαπημένο της, ένας μυστηριακός άντρας βαδίζει πάνω στα σκόρπια κίτρινα φύλλα, μια άστεγη γυναίκα προφητεύει το μέλλον, ένας μοναχικός άνθρωπος φεύγει από τη ζωή χωρίς να τον αναζητήσει κανένας, ένα μοιρολόι φάντασμα τρυπώνει στο άδειο δωμάτιο, ένα κωφό παιδί τραγουδάει και ξυπνάει την πολιτεία της σιωπής και ένας ραψωδός γυρίζει από τόπο σε τόπο ρωτώντας αν το ταξίδι μετριέται με την απόσταση.

Το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί από ανέκδοτα τραγούδια της Ρεβάνς καθώς και από επιλεγμένες διασκευές με το ηχητικό ύφος του συγκροτήματος.

Τη βραδιά θα προλογίσει η Μαρία Συτμαλίδου.

Με τη Ρεβάνς παίζουν οι μουσικοί:

Αστέρης Κωνσταντίνου: ακουστική κιθάρα, φυσαρμόνικα, τραγούδι

Χρήστος Ελ. Παπαδόπουλος: κλαρινέτο, τραγούδι

Δημήτρης Κύρου: ηλεκτρική κιθάρα

Αστέρης Τσαλίκης: πιάνο

Χρήστος Δανάς: βιολί

Χρήστος Θωμαΐδης: ηλεκτρικό μπάσο

Στέργιος Κόιας: τύμπανα

Βασίλης Ζιγκερίδης: κανονάκι

Γιώργος Καλαμάκης: ούτι

*Συμμετέχει στο τραγούδι η Ναταλία Λαμπαδάκη.

Οι πόρτες ανοίγουν: 21.00′

Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911

Είσοδος 4€,

6€ μπύρα ή κρασί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ