Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Οικολογία – Αλληλεγγύη”: Να σταματήσει η προσπάθεια φίμωσης της κριτικής από την ΕΥΑΘ

Ως απαράδεκτο ολίσθημα και προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων θεωρεί η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» την κλήση σε απολογία του πρώην προέδρου του Σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ Κώστα Μαριόγλου, υποψήφιου της κίνησης, για απόψεις που εξέφρασε σε στρογγυλό τραπέζι της για το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα Τρίτη 8.1.2019 η «Οικολογία – Αλληλεγγύη», με τη συμμετοχή του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη (πρώτος από αριστερά στη φωτογραφία), του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου (στο μέσο), του ίδιου του Κώστα Μαριόγλου (τρίτος από αριστερά) και άλλων συνδικαλιστών, έγινε λόγος για αντιδημοκρατικές πρακτικές και έγινε αναλυτική παρουσίαση του προβλήματος ρύπανσης που προκαλείται από τα αντλιοστάσια της αποχέτευσης της πόλης.

Ο κ. Τσαραμπουλίδης εξέφρασε τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στον συνδικαλιστή Κ. Μαριόγλου, που δεν είναι η πρώτη φορά ο οποίος διώκεται από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ και τον προβληματισμό του για τη στάση του Σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ, που δείχνει να συμπλέει με τη διοίκηση.

Ο κ. Μαριόγλου τόνισε ότι η προσπάθεια εκφοβισμού και δίωξης εκ μέρους της διοίκησης της ΕΥΑΘ θυμίζει παλαιότερες εποχές, όταν προηγούμενη διοίκηση είχε σύρει με περισσότερες από 250 μηνύσεις τους εργαζομένους της εταιρείας στα δικαστήρια, προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσει, να τους κλείσει το στόμα και να τους αφαιμάξει οικονομικά. Η ανάδειξη της κατάστασης του αποχετευτικού δικτύου της πόλης είναι ένα φλέγον ζήτημα, που όφειλε να το πράξει και ως υποψήφιος της Οικολογίας Αλληλεγγύης.

Ο κ. Τρεμόπουλος είπε -μεταξύ άλλων- ότι για την Οικολογία Αλληλεγγύη ο καθαρός Θερμαϊκός ήταν, είναι και θα είναι μείζον ζήτημα στην ατζέντα της για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη. «Η δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών είναι πεδία τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να διαπραγματευτούμε με κανέναν. Τα προβλήματα δεν επιλύονται με τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές αλλά με συνεκτικές πολιτικές και συμμετοχή στον διάλογο, που η διοίκηση της ΕΥΑΘ επέλεξε να απουσιάσει». Και κατέληξε προτείνοντας να αλλάξει ο ξεπερασμένος τρόπος συντήρησης των αντλιοστασίων με την προγραμματισμένη ρύπανση και τα λύματα κατά τη διάρκεια των εργασιών να παραλαμβάνονται από ειδικά σκάφη, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται διεθνώς για την παραλαβή των σεντινόνερων από τα δεξαμενόπλοια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ