Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
22.4 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img

Διάσημα διεθνή σύνολα: Juilliard String Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ένα θρυλικό μουσικό σύνολο, το Juilliard String Quartet με την πολύχρονη ιστορία, την ογκώδη δισκογραφία και τις σημαντικότατες διακρίσεις του, έρχεται στις 20 Ιανουαρίου 2019 για μία και μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το παγκοσμίως κορυφαίο κουαρτέτο εγχόρδων ιδρύθηκε το 1946 στη διάσημη Σχολή Μουσικής Juilliard της Νέας Υόρκης και τα μέλη του, τα οποία είναι πάντοτε καθηγητές της Σχολής, ανανεώνονται ανά διαστήματα. Αυτή την περίοδο το κουαρτέτο απαρτίζεται από τον Ronald Copes (β’ βιολί), τον Roger Tapping (βιόλα), την Astrid Schween (βιολοντσέλο), ενώ το πλέον πρόσφατο μέλος του είναι μια Ελληνίδα και δη Θεσσαλονικιά, η Αρετή Ζούλα, η οποία εντάχθηκε στο σχήμα ως πρώτο βιολί τον περασμένο Σεπτέμβριο! Η συναυλία του κουαρτέτου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει την πρώτη της εμφάνιση στη γενέτειρά της με το συγκεκριμένο σχήμα.

Μέσα στην 72χρονη πορεία του το Juilliard String Quartet έγινε διάσημο για την αξεπέραστη δεξιοτεχνία και την ερμηνευτική τέχνη του, όπως και για το ευρύ ρεπερτόριό του, που εκτείνεται από τα κλασικά έργα μέχρι και τους νεότερους συνθέτες, κάποιοι από τους οποίους του έχουν αφιερώσει έργα τους. Η περίφημη δισκογραφία του κουαρτέτου περιλαμβάνει πάνω από 100 τίτλους και τέσσερα βραβεία Grammy, εκ των οποίων το ένα αποτελεί «Lifetime Achievement Award», βραβείο δηλαδή που τιμά τους καλλιτέχνες για τη συνολική τους προσφορά στον χώρο της μουσικής.

Το σπουδαίο αυτό μουσικό γεγονός της συναυλίας του Juilliard String Quartet στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης περιοδείας του σχήματος σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει περιλαμβάνει έργα Χάιντν, Μπάρτοκ και Μπετόβεν.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Α’ Μέρος

 

Joseph Haydn                                     String Quartet in D major Op. 76 No. 5 Hob III: 79

(1732-1809)                            Ι. Allegro
ΙΙ. Largo cantabile e mesto
ΙΙΙ. Menuetto
ΙV. Finale. Presto

 

Béla Bartók                             String Quartet No. 3 Sz 85, BB 93

(1881-1945)                            Prima parte: Moderato
Seconda parte: Allegro
Ricapitulazione della prima parte: Moderato
Coda: Allegro molto

 

Β’ Μέρος

 

Ludwig van Beethoven          String Quartet in E-minor, op. 59 Nr. 2, «Razumowsky»

(1770-1827)                            I. Allegro
II. Molto adagio. Si tratta questo pezzo con molto di                                                              sentimento
III. Allegretto – Maggiore (Thème russe)
IV. Finale: Presto

 

 

 

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Έναρξη: 21:00

Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης

Τιμές εισιτηρίων: 25€, 20€, 12€, 10€ (μειωμένο)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ