Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
20 C
Thessaloniki
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
spot_img

Σεμινάριο σωματικού θεάτρου με τον Gregorio Amicuzi στο θέατρο εΦ

Σεμινάριο σωματικού θεάτρου διοργανώνει το θέατρο εΦ από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2019. Διδάσκει ο Gregorio Amicuzi , σκηνοθέτης της ομάδας Residui Teatro (Ιταλία).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο για να εισάγει τη μέθοδο του σωματικού θεάτρου σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν το training, την υποκριτική και τη δημιουργία, επίσης για όλους όσους έχουν ήδη εμπειρία στις σκηνικές τέχνες και θέλουν να εμβαθύνουν σε αυτή τη μέθοδο δουλειάς.
Το σεμινάριο καλύπτει τρία σημαντικά θέματα που συνδέονται το ένα το άλλο: training, σκηνική παρουσία και δημιουργία.
Το training είναι απαραίτητο ώστε το σώμα μας να είναι σε ετοιμότητα και να είναι σε θέση να προσφέρει, τη στιγμή της δημιουργίας, όλα τα απαραίτητα εργαλεία του για την υλοποίηση του σκηνικού υλικού. Χάρη στο training, ανακαλύπτουμε καθημερινά στη σκηνή ένα νέο ελεύθερο και διαθέσιμο σώμα που μας επιτρέπει να βρούμε καινούρια “εκφραστικά σημάδια”, μοναδικά και πρωτότυπα, που σχετίζονται με τη βιογραφία και τις επιθυμίες μας.
Μέσα από τη μελέτη των τεχνικών που στοχεύουν στην επίγνωση του σώματός μας, σε όλη την ψυχό-σωματικό-συναισθηματικό-φωνητική του ακεραιότητα, και στην βελτίωση των απαραίτητων εργαλείων για την ανάπτυξή του, χτίζουμε την “σκηνική παρουσία” μας. Αυτό είναι το όνομα που δίνουμε σε αυτό που υπάρχει πριν από την δράση. Η “σκηνική παρουσία” είναι το να είμαι συνδεδεμένος εδώ και τώρα με έμενα τον ίδιο (βιογραφία και επιθυμίες), με τον άλλον (συμπαίχτη, κοστούμι, σκηνικό αντικείμενο ή χώρο) και με το κοινό.

Μέσα από το σωματικό θέατρο, θα μάθουμε να ελέγχουμε και να κατευθύνουμε την ενέργειά μας, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας για τη δημιουργία σκηνικών δράσεων με τον στόχο να δημιουργήσουμε ατομικές και συλλογικές σκηνικές παρτιτούρες, χρησιμοποιώντας την έννοια της ψυχό-σωματικό-συναισθηματικό-φωνητικής δράσης. Είναι η σύνδεση μεταξύ αυτών των θεματικών αξόνων μαζί με την διαθεσιμότητα και την προθυμία του καθενός να δράσει ως δημιουργός, που επιτρέπει στο θέατρο να λειτουργήσει ως στοιχείο μετασχηματισμού. Η επίτευξη αυτής της ικανότητας να δρούμε ως ηθοποιοί-δημιουργοί ώστε να μετασχηματίσουμε, είναι η μεγάλη πρόκληση αυτοί του σεμιναρίου.


Προφίλ συμμετεχόντων:

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και αρχάριους σκηνικούς καλλιτέχνες (θέατρο, τσίρκο, χορό και τραγούδι). Τα άτομα με ειδικές ανάγκες που ενδιαφέρονται για το εργαστήριο θα πρέπει να επικοινωνήσουν εκ των προτέρων για να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα τους στον χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν: άνετα ρούχα πρόβας, να γνωρίζουν ένα δημοτικό τραγούδι από μνήμης, ένα σύντομο κείμενο από μνήμης, ένα σημειωματάριο και ένα στυλό. Επίσης, για την τελική performance, μια πρόταση ενός κομψού κοστουμιού με κάτι το περίεργο/μη καθημερινό και ένα αντικείμενο.

Διάρκεια:
Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 4 ημερών και συνολικά 22 ωρών 7 με 10 Φεβρουαρίου. (Συμπεριλαμβάνονται μικρά διαλείμματα κάθε δύο ώρες και το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει κενό 1 ώρας για φαγητό.)

Οι ακριβείς ώρες του σεμιναρίου (πρωινές ή απογευματινές) είναι υπό συζήτηση και θα εξαρτηθούν από τα προγράμματα των συμμετεχόντων .

Προτεινόμενο ωράριο:

07/02/19  11:00-15:00

08/02/19  15:00-20:00

09/02/19  14:00-22:00

10/02/19  12:00-17:00

 

Επίσης θα πραγματοποιηθεί performance παρουσίασης της δουλειάς την Κυριακή 10/02 στις 22.00 στο θέατρο εΦ.
Δηλώστε συμμετοχή στα:
-με e-mail στο theatroef@gmail.com
-με τηλέφωνο στο 6980494644
-με μήνυμα στη σελίδα
Θέατρο εΦ
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση μιας performance των συμμετεχόντων την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 22.00, στο θέατρο εΦ
Τιμή σεμιναρίου:
-100E
-90E για άτομα που συμμετέχουν ήδη στα εργαστήρια του θεάτρου εΦ.
Όποιος-α αντιμετωπίζει οικονομική δυσκολία ας επικοινωνήσει μαζί μας.
Δυνατότητα παρακολούθησης τριημέρου.

Βιογραφικό του διδάσκοντα:

Gregorio Amicuzi (Ιταλία)

Σκηνοθέτης, ηθοποιός και ιδρυτής της διεθνούς ομάδας θεάτρου RESIDUI TEATRO, έχει σκηνοθετήσει και παράγει πάνω από είκοσι παραστάσεις και πολλές performance. To 2014 είναι βοηθός του Eugenio Barba κατά τη δημιουργία του έργου “Chiaro Enigma” για την 50η επέτειο του Odin Teatret.
Σκηνοθετεί μαζί με την Else Marie Laukvig (ιδρύτρια του Odin Teatret) το σεμινάριο- παράσταση “Las Mujeres de Goya”(” Οι γυναίκες του Γκόγια”) .
Σήμερα εργάζεται ως σκηνοθέτης σε συνεργασία με την Mallika Sahrabbai (Διευθύντρια της Darpana Company, Ινδία) στην συμπαραγωγή “Tat Tvam Asi, la diferencia está en los sueños” (“Tat Tvam Asi, η διαφορά είναι στα όνειρα “)
Σκηνοθετεί το έργο “Faim à la carte” (“Το μενού έχει πείνα”), μια συμπαραγωγή μεταξύ της γαλλικής ομάδας θεάτρου Tortilla και του Residui Teatro.
Σκηνοθετεί το εργαστήριο EL VIVERO μαζί με τον José Sanchis Sinisterra, την Viviana Bovino, τον Hernan Gené και τον Paolo Baroni.
Ο Gregorio Amicuzi είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του ΤΤΤ, Διεθνές Συνέδριο για την Θεωρία και Πρακτική των τεχνών του θεάματος και του BRIDGE , διεθνής συνάντηση θεάτρου .
Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, όπως:
XX MITEU 2015, IV y V FITD Ahmedabad 2015/16 (Ινδία); Surge Madrid 2014 y 2016; A Solas, Teatros del Canal της Μαδρίτης, 2013; Festival de Teatro y Justicia Social Πόλη του Μεξικού, 2012; Muestra de teatro independiente στο θέατρο Arenal της Μαδρίτης- Ισπανία, 2010; IV Encuentro Internacional de Arte y Paz Gernika, Ισπανία, 2009; La otra Mirada, IV Encuentro internacional de Mujeres στο Teatro Sevilla- Σεβίλλη, Ισπανία, 2009; Wiclow Festival στο Δουβλίνο- Ιρλανδία, 2008; Festival La Alternativa στη Μαδρίτη- Ισπανία, 2008; Festival Mujeres Dramaturgas στη Μαδριτη -Ισπανία, 2008; Università Roma Tre “La sopravvivenza del teatro” incontro con el Odín Teatret, Ρώμη- Ιταλία, 2007; VII Encuentro Internacional del Teatro del cuerpo στο Queretaro- Μεξικό, 2004; Trasversalidades del Teatro στο Patzcuaro- Μεξικό, 2004.
Αποκτήστε διεθνή αναγνώριση ως: Υποτροφία συμπαραγωγής Iberoescena το 2011 με το έργο “Correspondencias. Ένα κόκκινο τριφύλλι στο δρόμο”, Πρώτο βραβείο Ciudad Lineal Escena το 2009, Υποτροφία Fabrik Potsdam το 2009, Υποτροφία συμμετοχής η συμμετοχή στο 1º Curso Europeo de alta formación teatral 2004.
Εκπαιδεύτηκε με Ιταλούς και Διεθνείς Δασκάλους και ειδικεύεται στην δουλειά πάνω στην “Σκηνική παρουσία” πραγματοποιώντας σεμινάρια σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ινδία. Σήμερα ζει στη Μαδρίτη, όπου από το 2009 διευθύνει το CAAE (Κέντρο χειροτεχνίας των σκηνικών τεχνών).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ