Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
12.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Παράσταση από το Σύλλογο για το παιδί “Ο Παλμός της Νέας Ζωής”

Ο Σύλλογος για το παιδί “Ο Παλμός της Νέας Ζωής” θα παρουσιάσει, στα κινηματοθέατρα Ρ. Βλαχοπούλου – Λ. Κωσταντάρας την «(συμ)παράσταση Αγάπης – ΕΛΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ», την Κυριακή 3  Φεβρουαρίου 2019 στις 11 το πρωί “με σκοπό να δημοσιοποιήσουμε το σπουδαίο έργο που γίνεται στο εκπαιδευτήριο «ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες» και να ευαισθητοποιήσουμε ανθρώπους που έχουν μέσα τους την αίσθηση προσφοράς”, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Από το Σύλλογο ανακοινώθηκε:

Σας καλούμε όλους να παρακολουθήσετε μια Δίωρη – Δωρεάν παράσταση για παιδιά και όλη την οικογένεια  με τραγούδι – STAND UP COMEDY – CLOWN – χορό και πολλές εκπλήξεις για χάρη αυτών των σπουδαστών.

Η Ολυμπιονίκης Εύα Χριστοδούλου  o Κώστας Γόνης καθώς και o Σύλλογος Φίλων Γυμναστικής Αιγάλεω[Σ.Φί.Γ.Α.] μαζί με τραγουδιστές και ηθοποιούς θα είναι εκεί.

Στο φουαγιέ θα υπάρχει έκθεση όπου θα μπορείτε να θαυμάσετε τα έργα που έχουν κατασκευάσει οι σπουδαστές μέσα από πολύ προσπάθεια και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους που βρίσκονται στο πλευρό τους καθημερινά.

Βοηθήστε να κρατήσουμε την ελπίδα τους άσβεστη,  με το φως της δικής μας ψυχής.

Κάθε είδους βοήθεια μπορεί να αποστέλλεται απ’ ευθείας στο https://www.smeae.gr/  ή με τη μεσολάβηση του Πανελλήνιου Συλλόγου για το παιδί “Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ https://palmosneaszois.org.gr/”.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

(Συμ)παράσταση Αγάπης – Έλα κοντά μου

ΤΟΠΟΣ: Κινηματοθέατρα Ρ. Βλαχοπούλου Λ. Κωσταντάρας

ΟΔΟΣ: Κουντουριώτου 40  ΑΙΓΑΛΕΩ (358 βήματα μακριά από τη στάση Μετρό ΑΙΓΑΛΕΩ)

ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 3  Φεβρουαρίου 2019

ΩΡΑ: 11 το πρωί

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ένα πολύ σημαντικό έργο γίνεται καθημερινά στο «ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες» https://www.smeae.gr/.

Πρόκειται για σχολική μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με 61 σπουδαστές, από όλη την Αττική, που υπάγονται στην Επαγγελματική Ειδική Εκπαίδευση και τα οποία απευθύνονται σε μαθητές με σοβαρές μαθησιακές και νοητικές αναπηρίες ή/και  αυτισμό σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το ΑΠΣ είτε φοιτώντας σε Τμήμα Ένταξης είτε με παράλληλη στήριξη σε γυμνάσιο, αλλά ούτε και στο Ειδικό Γυμνάσιο ή το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο.

Οι μαθητές των ΕΕΕΕΚ μπορεί να έχουν επιπλέον αναπηρίες όπως κινητικές αναπηρίες, σύνδρομα, βαρηκοϊα έως ολική απώλεια ακοής, προβλήματα όρασης έως τύφλωση.

Στα ΕΕΕΕΚ μπορούν να εγγραφούν μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την Γενική ή την Ειδική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μετά από γνωμάτευση των ΚΕΔΔΥ έχει προταθεί η συνέχιση των σπουδών τους σε αυτά.

Η φοίτηση σε αυτά περιλαμβάνει 5 τάξεις ενώ προβλέπεται μια επιπλέον τάξη πρακτικής άσκησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ