Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
23.1 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
spot_img

Παρουσίαση δίσκου – συναυλία από τον Σταύρο Αβράμογλου

Μια γνήσια, αυθεντική λαϊκή φωνή. Του Σταύρου Αβράμογλου. Μια παρέα εξαιρετικών μουσικών και μια γνώριμη, αγαπημένη ερμηνεύτρια της Θεσσαλονίκης, η Δέσποινα Παγιούλα. Όλοι τους, συναντιούνται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην πιο δημιουργική  μουσική σκηνή της πόλης, στο Ξέφωτο, στα Λαδάδικα (Λυκούργου 5). Αφορμή, η νέα δισκογραφική δουλειά του Σταύρου «Αυτοί που φύγαν». 

Κι αν…φύγαν, είναι πάντα εδώ

Κι αυτό, έρχονται να μας θυμίσουν τα 13 ανέκδοτα τραγούδια του άλμπουμ, όλα τους, κορυφαίων συνθετών του λαϊκού μας τραγουδιού.  Τραγούδια των Στέλιου και Μάρκου Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη, του Ζαμπέτα, του Κώστα Καπλάνη, Τόλη Χάρμα, Λουκά Νταράλα, Βαγγέλη Ατραΐδη, Γιάννη Καραμπεσίνη, Νίκου Καρανικόλα, Χρήστου Νικολόπουλου. Τραγούδια ακυκλοφόρητα που οι δημιουργοί τους ή οι απόγονοι των δημιουργών τους, εμπιστεύθηκαν στον Σταύρο έχοντας πίστη στην αγάπη του γι αυτά, στο σεβασμό με τον οποίο θα τα προσεγγίσει και στο ταλέντο του. Στο τραγούδι «Όσο» του Γιώργου Ζαμπέτα και της Ευγενίας Δρούζα συμμετέχει ερμηνευτικά η Σοφία Παπάζογλου.

 

Παρουσίαση στο πάλκο

Η παρουσίαση του δίσκου που ξεχωρίζει εκτός από τα τραγούδια του και για την εξαιρετική του ενορχήστρωση, θα γίνει επί σκηνής και θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστά ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια. Μαζί με το Σταύρο Αβράμογλου θα τραγουδήσει και η Δέσποινα Παγιούλα, αγαπημένη λαϊκή φωνή της πόλης. Μαζί τους οι μουσικοί: Στάθης Τουμανίδης: μπουζούκι, Δημήτρης Μαρινόπουλος: κιθάρα, Κώστας Φωστηρόπουλος: ακορντεόν και Δημήτρης Γουμπερίτσης:  Κοντραμπάσο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ