Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Μελωδίες και ποίηση από την Αρχαϊκή Περίοδο στην ομιλία της Γεωργίας-Γοργούς Αλεξίου

Μελωδίες αρχαίων μουσικών οργάνων (λύρας, αυλού, κιθάρας) δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια” (Δ.Γούναρη 39, Καμάρα) κατά την αποψινή ομιλία (Παρασκευή 18 Ιανουαρίου) της λογοτέχνιδος Γεωργίας – Γοργούς Αλεξίου, προέδρου της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.).

Η κ. Αλεξίου αναφέρθηκε στην “Ποίηση κατά την Προϊστορική και Αρχαϊκή Περίοδο (Θάμυρις, Μαρσύας, Αμφίων, Λίνος, Ορφεύς, Μουσαίος ο Αθηναίος, Ωλήν, Πάμφος ή Πάμφως ο Αθηναίος)”. Στην διάρκεια της ομιλίας ακουγόταν οι μελωδίες των οργάνων που έπαιξε ο Δημήτρης Δελφινόπουλος, μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνόλου αρχαίας ελληνικής μουσικής «Ορφεία Αρμονία».

Οι μελωδίες ακουγόταν ως υπόκρουση κατά την απαγγελία ποιημάτων από την κ. Γεωργία-Γοργώ Αλεξίου, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Το κοινό έμεινε ενθουσιασμένο τόσο από την ομιλία της προέδρου της Ε.Λ.Β.Ε. όσο και από την μουσική και την απόδοση του Δημήτρη Δελφινόπουλου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, η οποία, εκτός των άλλων, κυκλοφόρησε πρόσφατα το τεύχος 44 του περιοδικού “Μουσών Μέλαθρον” που εκδίδει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ