Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
21.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
spot_img

Εγκρίθηκαν κονδύλια για την αγορά μουσικών οργάνων από την Κ.Ο.Θ.

Με πρωτοβουλία του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) και σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Κ.Ο.Θ., έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο συντονισμένες ενέργειες για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος της ορχήστρας. Το πρόβλημα αφορά στην έλλειψη πολλών αναγκαίων για τη λειτουργία μίας Ευρωπαϊκής συμφωνικής ορχήστρας μουσικών οργάνων, αλλά και στην έλλειψη πόρων για την επισκευή όσων έχουν παλαιώσει και φθαρεί, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επισκευής τους, με αποτέλεσμα να απαιτείται ενοικίαση για την κάλυψη των αναγκών της εκάστοτε ενορχήστρωσης.

Μετά από σειρά επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την πολύτιμη αρωγή του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έχουν εγκριθεί τα απαραίτητα κονδύλια για την κάλυψη αυτών των αναγκών και πλέον δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αγορά μουσικών οργάνων, όπως τσέμπαλο, τσελέστα, τρομπόνι άλτο, μπάσο κλαρινέτο, τυμπάνων και σειρά άλλων κρουστών οργάνων, καθώς και την επισκευή του πιάνου κοντσέρτου Steinway στο Αμβούργο.

Το Δ.Σ. του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ. και η Διεύθυνση της Κ.Ο.Θ. νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν  το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκαν για την επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος και ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα της Κ.Ο.Θ..

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ