Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Παρουσίαση του βιβλίου “Το όνειρο του Ιωάννη” της Έλσας Μυρογιάννη

Το βιβλίο της Έλσας Μυρογιάννη με τίτλο “Το όνειρο του Ιωάννη”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο θα παρουσιαστεί στις 30 Ιανουαρίου 2019, ώρα 19.00′ στο Εντευκτήριο της Κερκυραϊκής Ένωσης Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Σπυρίδων” (Κίμωνος Βόγα 51 με Βικοπούλου 3, Ανάληψη, τηλ. 2310 233792).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Θάλεια-Μαρία Αλεξάκη, μουσειολόγος, Σταύρος Γρόσδος, εκπαιδευτικός, Δρ. Οπτικοακουστικού Γραμματισμού και Δημιουργικής Γραφής στην Εκπαίδευση και η Ευαγγελία Ψυχογιού, Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου φιλολόγων, Δρ. Ιστορίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ελένη Χειμαριού, φιλόλογος, Δρ. Παιδαγωγικής, Γραμματέας του δ.σ. της Κ.Ε.Θ.

Το βιβλίο “Το όνειρο του Ιωάννη” προσπαθεί να εξηγήσει σε ένα νεανικό κοινό τη θέση του Ιωάννη Καποδίστρια στην ευρωπαϊκή διπλωματική ιστορία των αρχών του 19ου αιώνα. Μέσα από μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα και τη συμμετοχή του σε διεθνή συνέδρια ανιχνεύεται πώς ο Κερκυραίος αριστοκράτης μετατράπηκε σε φλογερό Έλληνα πατριώτη που αγωνίστηκε για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα.

Ποιος ήταν ο άνθρωπος τον οποίο κάλεσαν οι Έλληνες να τους κυβερνήσει όταν τα επιτεύγματα της επανάστασης του 1821 φαινόταν έτοιμα να καταρρεύσουν;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ