Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img

Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

Τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Αθανάσιος Καραθανάσης, με θέμα: «H Καππαδοκία των Τριών Ιεραρχών και των Λαξευμένων Πολιτειών».

Στη συνέχεια, οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος θα τιμήσουν τα παιδιά των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα στο οποίο θα παρουσιαστεί έργο του Antonin Dvorak:  Τρίο για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο σε μι ελάσσονα έργο 90 το επονομαζόμενο «Dumky» – 1ο μέρος Lento maestoso – Allegro quasi doppio movimento, από τους Φοίβο Φίλκα στο πιάνο Αλέξανδρο Δήμο στο βιολί και Ευστρατία Χαλουλάκου στο βιολοντσέλο. Την μουσική επιμέλεια θα έχει ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Δημήτριος Πάτρας.

Στη συνέχεια θα ακουστεί η «Ωδή στους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας» από φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική Ι», του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό τη μουσική επιμέλεια του διδάσκοντος δρ. Γεωργίου Πατρώνα.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κοπή της βασιλόπιτας του Ιδρύματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ