Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
24.8 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Περισυλλογή εγκαταλειμμένων δικύκλων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Στην περισυλλογή των εγκαταλειμμένων δικύκλων, μοτοσικλετών ή και μοτοποδηλάτων, που δεν φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας και παρεμποδίζουν την ομαλή μετακίνηση σε δρόμους και πεζοδρόμια, προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η δράση αυτή, που τίθεται σε εφαρμογή κατόπιν σχετικής απόφασης του αρμόδιου Αντιδημάρχου, θα αρχίσει από τις 11 Φεβρουαρίου 2019.

Τα ανωτέρω δίκυκλα θα περισυλλέγονται ως στερεά ογκώδη απόβλητα (ρύποι) από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και θα εναποτίθενται για ορισμένο χρονικό διάστημα σε φυλασσόμενο χώρο στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

Σε περίπτωση αναζήτησής τους από τους ιδιοκτήτες τους, θα τους επιστρέφονται, μόνον εφόσον  προσκομισθεί η άδεια κυκλοφορίας του δικύκλου και αν γίνει αναφορά στο ακριβές σημείο στάθμευσης – εγκατάλειψής του στα όρια του Δήμου. Οι ενδιαφερόμενοι δημότες, που δεν επιθυμούν την απόσυρση των δικύκλων τους, να μεριμνήσουν για την απομάκρυνσή τους.

«Προχωράμε στην περισυλλογή αυτών των εγκαταλειμμένων δικύκλων, στο πλαίσιο της συνεχούς μας προσπάθειας για απελευθέρωση του δημόσιου χώρου και την απομάκρυνση εστιών ρύπανσης, που μπορεί να είναι και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία», τονίζει ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ