Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο Σίμος Μπενσασσών εξελέγη νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Στην εκλογή νέου Προέδρου προχώρησε, σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019,  κατά την 2η Ειδική Συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά την παραίτηση της Καλυψώς Γούλα.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 64 παρ. 7 του Ν. 3852/2010, με θέμα: «Παραίτηση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, αποδοχή της και εκλογή νέου Προέδρου», εξελέγη νέος Πρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Σίμος Μπενσασσών, με απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα με 31 ψήφους υπέρ επί συνόλου 37 παρόντων, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και έξι λευκά ψηφοδέλτια.

Η Καλυψώ Γούλα ευχαρίστησε το Σώμα για τη συνεργασία που είχαν στη διάρκεια της θητείας της ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τους εργαζόμενους τόσο του συγκεκριμένου τμήματος όσο και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, τομέα στον οποίο διετέλεσε Αντιδήμαρχος επί έξι χρόνια.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ευχαρίστησε την Καλυψώ Γούλα για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και από τις δύο θέσεις, ενώ εξήρε ιδιαίτερα την προσφορά της στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, αποτέλεσμα της οποίας, μεταξύ άλλων, υπήρξε η δημιουργία πολλών δομών στήριξης ευπαθών ομάδων. Παράλληλα, συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Σώματος και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Από την πλευρά του, ο Σίμος Μπενσασσών, ευχαρίστησε το Σώμα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, υπογραμμίζοντας ότι προσβλέπει στη συνεργασία όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, προς όφελος του Δήμου και της πόλης.

Ο Σίμος Μπενσασσών σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ και επιστήμη ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εργάστηκε στη Ζάμπια, στην Ισπανία και στην Αγγλία (στο Κέιμπριτζ ίδρυσε δύο εταιρείες λογισμικού). Το 1989 προσελήφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, όπου διηύθυνε τη μονάδα για την έρευνα στις μελλοντικές και αναδυόμενες τεχνολογίες στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες. Από το 2006 έως το 2010 διετέλεσε σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Επαγγελματική Παιδεία και Κατάρτιση στη Θεσσαλονίκη.

Ο νέος Πρόεδρος που εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2014 στον Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Πρωτοβουλία για την Θεσσαλονίκη» διετέλεσε μέχρι πρότινος εντεταλμένος σύμβουλος για δράσεις που αφορούν στην καινοτομία, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη δικτύωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχετικά θέματα, ενώ υπήρξε επικεφαλής του Οικοσυστήματος Καινοτομίας OK!Thess.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ