Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Από το στάβλο στο πιάτο” – Πανελλήνιο Συνέδριο Το Κρέας και το Προϊόντα – Ειδική συνεδρία της ΕΔΟΘ

Σημαντικές εισηγήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Πανελλήνιου Συνεδρίου – Το Κρέας και τα Προϊόντα του “Από το στάβλο στο πιάτο” που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από το περιοδικό Meat News και τη HELEXPO, στα πλαίσια της Zootechnia 2019, το τριήμερο 1-3 Φεβρουαρίου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, αίθουσα “Ολυμπιάς”.

Πρόκειται για την έκτη διοργάνωση και, όπως έδειξε και η τελευταία διοργάνωση το 2017, έχει καταστεί θεσμός για τον τομέα του κρέατος. Στο τριήμερο των εργασιών του συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και καταγράφονται όλες οι εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας για την ανάπτυξη ολόκληρου του τομέα του κρέατος. Οι θετικές προοπτικές τόσο στην πρωτογενή παραγωγή, η οποία έχει μεγάλα περιθώρια να αυξήσει το προϊόν της και να καλύψει ένα τμήμα από το τεράστιο έλλειμμα στην αυτάρκεια, όσο και στην μεταποίηση, η οποία έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να αναπτύξει νέα ποιοτικά προϊόντα και να αναδείξει την γευστική παράδοση της χώρας είναι η βάση στην οποία χτίζεται το Συνέδριο.

Το Συνέδριο προσφέρει δυνατότητες σύζευξης της επιστημονικής γνώσης που παράγεται στα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και στην παραγωγή, ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα σε επιστήμονες και ειδικούς και διεπιστημονικής συζήτησης ανάμεσα σε όλες τις ειδικότητες και τα επιστημονικά πεδία.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει και Ειδική Συνεδρία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), η οποία θα γίνει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, κατά τις ώρες 18.30′.-20.00′. 

Το πρόγραμμα της ειδικής συνεδρίας, έχει ως εξής:

 

 ΣΤ’ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ:  ΧΙΙ. ΕΔΟΚ – ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΧΙΙ. 01 Η αγορά του κρέατος στην Ελλάδα – Ο ρόλος της ΕΔΟΚ

Ε. Γίτσας Πρόεδρος ΕΔΟΚ

ΧΙΙ. 02 Προγράμματα προβολής της Ελληνικής προβατοτροφίας και του αιγοπρόβειου κρέατος:  Meet the Lamb – Signed by Nature

Σ. Δελής  Γεωπόνος-Ζωοτέχνης M.Sc.. ΕΔΟΚ –Υπηρεσία Παρακολούθησης, Υλοποίησης Προγραμμάτων

ΧΙΙ. 03 Χαρτογράφηση των επαγγελματιών του τομέα του κρέατος στην Ελλάδα

Β. Τικέλλης  Οικονομολόγος ΕΔΟΚ – Υπηρεσία Διασύνδεσης και Προγραμματισμού Εφαρμοστικών Έργων.

ΧΙΙ. 04 Διακλαδικές συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την αντιμετώπιση της δυσφήμισης των προϊόντων ζωικής προέλευσης

Γ. Γεωργούδης B.Sc, M.Sc. Πολιτικών Επιστημών, Επιχειρηματίας

ΧΙΙ. 05 Αξιοποίηση του εγχώριου ζωικού γενετικού υλικού για την παραγωγή ερυθρών κρεάτων

Δρ. Α. Γκαρσέν  Προϊστάμενος Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων Θεσσαλονίκης -Δ/νση ΖΓΠ & Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων ΥΠΑΑ&T

ΧΙΙ. 06 Το αιγοπρόβειο σφάγιο στην μαζική εστίαση και ο ρόλος των Ελλήνων  chefs

Ν. Φωτιάδης Executive chef της Διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος Πρόεδρος της επαγγελματικής ομάδας «Μπριγάδα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ