Τα παιδιά υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον “Ειρηνοποιό” στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

Τα παιδιά υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον “Ειρηνοποιό” στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

Το ενδιαφέρον των παιδιών κέντρισε για άλλη μια φορά η παράσταση –  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ειρηνοποιός», που παρουσιάστηκε από ηθοποιούς του ΚΘΒΕ σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113). Η παράσταση ήταν μια ακόμη προσφορά του οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία και της e-φημερίδας “Πολιτισμικά” στους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος και των γύρω περιοχών.

Το έργο “Ειρηνοποιός” δίνει έμφαση στην αποδοχή, την ενσυναίσθηση και τη φιλία. Τα παιδιά, στο τέλος του δρώμενου, συμμετείχαν στο παιδαγωγικό παιχνίδι που ακολούθησε, απαντώντας στις ερωτήσεις των ηθοποιών και συμπληρώνοντας την υπόθεση του έργου.

Η παράσταση δόθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας του Οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία με το ΚΘΒΕ η οποία περιλαμβάνει θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες κοινές δράσεις. Εντός του Μαρτίου αναμένεται να επαναληφθεί το θεατρικό δρώμενο “Η Πεντάμορφη και το Τέρας”, στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”.

 

 

 

Συντελεστές 

Κείμενο: Holman David, Σκηνοθεσία: Ματζίρη Κωνσταντίνα, Θεατροπαιδαγωγός: Ζώη Ειρήνη, Θεατροπαιδαγωγός: Λιάπτση Ανέτα.

 

Ηθοποιοί

Αραμπατζόγλου Σταυρούλα (Φράνυ, και Φύλακας), Ουζούνη Θωμαή (Σιμπ), Φερετζέλης Θάνος (Μπλούι).

 

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ

Οι παραστάσεις στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια” συνεχίζονται την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου με το θεατρικό δρώμενο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”.

Πέντε νέοι ηθοποιοί ανακαλύπτουν μια νέα υπόσταση της μεγάλης τραγωδίας του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Ένας άνδρας και μια γυναίκα που δεν μπορούν να είναι μαζί. Από όλες τις ερωτικές ιστορίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο Ρωμαίος και Ιουλιέτα, είναι ίσως η πιο σπαρακτική. Δύο νέοι φτάνουν στον θάνατο για να υπερασπιστούν την αγάπη, κατατρεγμένοι από τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε διαμάχη για παραπάνω από έναν αιώνα. Σε μια εποχή ηθικών εκπτώσεων και καθωσπρεπισμού πόσο σωτήρια μπορεί να είναι η δύναμη του έρωτα, του πάθους και της επανάστασης; ΣΩΤΗΡΙΑ Ή μήπως ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ;

Παίζουν :
Βλάχου Δέσποινα
Μαργαρίτου Σάντρα
Μπαλάρη Στέλλα
Μπαϊρακταρίδης Θεοχάρης
Ταχτσίδου Μελίνα

Μουσική: Μουζακίτη Κωνσταντίνα

Είσοδος Ελεύθερη