«Το μωρό της Ρόζμαρι» από την Κινηματογραφική Λέσχη Εργαζομένων ΕΡΤ3

«Το μωρό της Ρόζμαρι» από την Κινηματογραφική Λέσχη Εργαζομένων ΕΡΤ3

Με την εμβληματική πολύκροτη ταινία του Πολάνσκι «Το μωρό της Ρόζμαρι» (Rosemary ´s baby» έγχρωμο ΗΠΑ 1968 διάρκεια 137´) συνεχίζεται στο ΒΑΚΟΥΡΑ1 (Ι.Μιχαήλ 8, τηλ.231 023 3665) την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στις 21:00 η κινηματογραφική λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και το ΚΕΜΕΣ στο αφιέρωμα «Στον ίλιγγο των επιλογών» .

Προλογίζει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, θα διανεμηθεί  κριτική του Θόδωρου Κουτσογιαννόπουλου, ενώ το προς  συζήτηση θέμα ,με το τέλος του φίλμ είναι Το  πεσιμιστικό σύμπαν του Πολάνσκι.

Το σενάριο της ταινίας είναι του ΄Αϊρα Λέβιν και του Πολάνσκι  από το μυθιστόρημα του πρώτου. Παίζουν οι Μία Φάροου, Τζών Κασσαβέτις, Ρούθ Γκόρντον η οποία κέρδισε ΄Οσκαρ  και Χρυσή σφαίρα β´ γυναικείου ρόλου.

΄Ενα νέο ζευγάρι νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη. Η γυναίκα μένει έγκυος. Νοιώθει ότι την παρακολουθούν διάφοροι παράξενοι γείτονες και έχει παραισθήσεις.

Συγκλονιστική πεσιμιστική αλληγορία για την επικράτηση  του κακού,  για τον υπονομευτικό  ρόλο του Χόλυγουντ , για έναν κόσμο συναλλαγής  και προδοσίας.

Ταινίες που πλησιάζουν την προβληματική  του «Μωρού της Ρόζμαρι» είναι:Η νύχτα των βρυκολάκων και ο ΄Ενοικος του Πολάνσκι , Η προφητεία του Ρίτσαρντ Ντόνερ, Μια σκιά στο παράθυρο του Τζάκ Κλέϊτον, Ο εξορκιστής του Γουίλιαμ Φρίντκιν, Οι άλλοι του Αλεχάντρο Αμεναμπάρ

Υ.Γ Η επόμενη ταινία ,του ίδιου αφιερώματος , είναι την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 21:00 το « Επάγγελμα ρεπόρτερ» του Μικελάντζελο Αντονιόνι.