Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Double Book Tour από την Ελένη Φυσέκη και την Κατερίνα Σαμψώνα

Η Κατερίνα Σαμψώνα και η Ελένη Φυσέκη, με αφορμή την παράλληλη έκδοση των βιβλίων τους «Δευτέρες Ζωές» και «Το Φόρεμα στο Υπόγειο» από τις εκδόσεις «Πικραμένος», δίνουν ραντεβού με τους αναγνώστες τους ξεκινώντας από τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2019 αντίστοιχα.

Σε μία ενιαία παρουσίαση συνομιλούν για τα λογοτεχνικά είδη που υπηρετούν. Η Ελένη Φυσέκη μιλάει για την Κατερίνα Σαμψώνα και η Κατερίνα Σαμψώνα για την Ελένη Φυσέκη.

Στα Ιωάννινα η παρουσίαση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο “Το Μικρό Δέντρο”, Ν. Παπαδοπούλου 10 (έναντι Καμπέρειου Θεάτρου), την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, Ώρα: 20.30΄.

Στη Θεσσαλονίκη, η παρουσίαση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο ΟΚΤΑΝΑ, Ισαύρων 8, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, Ώρα: 20.30΄.

 

Λίγα λόγια για τις συγγραφείς και το έργο τους

Η Ελένη Φυσέκη είναι ηχολήπτρια και ντράμερ στη μπλουζ μπάντα των Lazytrains. Έχοντας μεγάλη εμπειρία από τις σύγχρονες καλλιτεχνικές τάσεις, από μουσικές σκηνές και θέατρα, στην Αθήνα και την επαρχία, ξεδιπλώνει τα τελευταία χρόνια το συγγραφικό της ταλέντο ως συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Το 2017 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Πικραμένος» «Το Φάλτσο Μικρόφωνο: Μια αφήγηση για φίλους, φίρμες, φήμες κι έναν φόνο», ενταγμένο στην εκδοτική σειρά «Φονικά Βιβλία», το οποίο αγαπήθηκε γρήγορα από τους αναγνώστες, χάρη στην σπιρτάδα της γραφής της, την ιδιαίτερη ηθογράφηση των ηρώων αλλά και την αξιοποίηση των συμβάσεων του γραμματειακού είδους με ανατρεπτικό τρόπο. «Το Φόρεμα στο Υπόγειο» είναι το δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της Φυσέκη. Μόλις κυκλοφόρησε και υπόσχεται πολλά.

Από το οπισθόφυλλο: «Πόσο εύκολο είναι να πέσεις από ένα μπαλκόνι κατά λάθος; Ακόμη κι όταν όλοι γύρω της επέμεναν πως ο θάνατος του άντρα της ήταν απλώς μια άτυχη στιγμή, η Όλγα δεν τους έδωσε σημασία. Εκείνη γνώριζε πως ο Γιώργος δε θα μπορούσε ποτέ να είναι τόσο απρόσεχτος. Η αναζήτηση της αλήθειας θα γίνει η κυρίαρχη εμμονή στη ζωή της. Ακόμη κι όταν η ερεύνα θα της αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά των ΜΜΕ και του θεάματος, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, ακόμη κι όταν έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τα θέλω της, η Όλγα δε θα λυγίσει. Θα συνεχίσει να αναζητά τις απαντήσεις. Όσο κι αν της κοστίσουν…»

Η Κατερίνα Σαμψώνα ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Παρακολουθώντας τον παλμό των λογοτεχνικών πραγμάτων διατηρεί χρόνια το δικό της μπλογκ βιβλιοπαρουσιάσεων (sokari-sokari.blogspot.com). Το «Δεύτερες Ζωές» (Εκδόσεις «Πικραμένος», 2018) είναι το πρώτο της βιβλίο που κυκλοφορεί.

Περιηγούμενη απροκατάληπτα σε μία εποχή που ο ρόλος της γυναίκας είναι περιορισμένος, η συγγραφέας παρακολουθεί τις ζωές δύο γυναικών που ξεχωρίζουν, της Μαριώς και της Ειρήνης, στην ελληνική περιφέρεια των αρχών του 20ού αιώνα. Η μία υποτάσσεται στις κοινωνικές επιταγές και την επιθυμία του πατέρα της, η άλλη πιο ανυπάκουη δοκιμάζει τις ελπίδες και τα σχέδιά της μεταξύ Κεφαλονιάς, Κέρκυρας και Θεσσαλονίκης. Μέσα από τις συνεχείς μεταβολές των ζωών τους προκύπτει ένα δυνατό μυθιστόρημα για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής σ’ ένα ταξίδι που ανατρέπει ζωές, ξεπερνώντας Κύκλωπες και Συμπληγάδες για να αποδείξει περίτρανα πως κάθε τέλος σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ