Σίμος Δανιηλίδης στην κοπή πίτας των ΚΑΠΗ: «Ζήτημα χρόνου το Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο»

Σίμος Δανιηλίδης στην κοπή πίτας των ΚΑΠΗ: «Ζήτημα χρόνου το Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο»

Σε αποκαλυπτική των σχεδίων της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) για τη διεύρυνση και επέκταση του δικτύου κρίσιμων υπηρεσιών εξελίχθηκε η ετήσια μεγάλη εορταστική εκδήλωση-χορός των μελών των ΚΑΠΗ.
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», συμμετείχαν περισσότερα από 1.400 μέλη και από τα εννέα ΚΑΠΗ του δήμου, με την παραδοσιακή κοπή της πίτας να αποδεικνύεται… τυχερή για όλη την κοινωνία. Την παράσταση «έκλεψε» η λαϊκή τραγουδίστρια Μαριώ που κράτησε αμείωτη τη διασκέδαση και… υποχρέωσε τα μέλη των ΚΑΠΗ να απολαύσουν και να χαρούν την ημέρα τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, τιμώντας όλοι μαζί τον Στέφανο Ιωαννίδη, πρώην αντιδήμαρχο, πρώην δημοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο των ΚΑΠΗ, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να του απονέμει τιμητική πλακέτα για «τη συμμετοχή και τη δράση του σε πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς, ανοίγοντας δρόμους πρωτοπορίας και ελπίδας».
Κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο σύνολο της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με υποδομές, δομές, προγράμματα και δράσεις, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Τρίτη Ηλικία. «Αυτή η συνολική προσφορά έχει αναδείξει το δήμο μας ως φάρο για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «οι ηλικιωμένοι συνδημότες και συμπολίτες μας είναι μεν συνταξιούχοι της εργασίας, όχι όμως απόμαχοι της ζωής, οι οποίοι δικαιούνται να την απολαμβάνουν με χαμόγελο και αισιοδοξία».
«Όλα αυτά δεν τα κάνουμε από ελεημοσύνη ή οίκτο αλλά από αγάπη για τους γονείς μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας. Γνωρίζουμε τις θυσίες και τις στερήσεις που έχετε υποστεί για να μεγαλώσετε τα παιδιά σας. Αξίζετε τώρα ό,τι καλύτερο και ό,τι περισσότερο για την υγεία σας και την ψυχαγωγία σας. Κι εμείς, όλος ο δήμος, θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό σας», ανέφερε, δίνοντας έμφαση στις υποδομές και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που λειτουργούν ή κατασκευάζονται.
Ιδιαίτερη αναφορά, όμως, έγινε στην ολοκλήρωση και εξοπλισμό του Δημοτικού Ιατρικού Κέντρου στην οδό Επταπυργίου (Συκιές), η παράδοση του οποίου είναι ζήτημα χρόνου. Αρχικά σ’ αυτό θα μεταφερθεί το Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και θα δημιουργηθεί το τέταρτο ΚΗΦΗ, για να ακολουθήσει ο εξοπλισμός του κτιρίου με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, «από αξονικό τομογράφο έως και μαστογράφο καλύπτοντας όλες τις βασικές ιατρικές ειδικότητες», όπως τόνισε.
 
«Απτόητοι στο δρόμο μας…»
Το έτοιμο σχέδιο για δημιουργία νέου, τέταρτου κατά σειρά, Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), για την περιοχή των Πεύκων, ανέδειξε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και όπως τόνισε, «όσες μεγάλες και να είναι οι δυσκολίες, όσο άσχημος -και βρώμικος πολλές φορές- να είναι ο πόλεμος τον οποίο δεχόμαστε, όταν βλέπουμε στο πρόσωπό σας την αγάπη, την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας δεν φοβόμαστε τίποτα για να συνεχίσουμε τον αγώνα και την προσπάθεια για να σας προσφέρουμε ακόμα περισσότερα».
Όπως είπε, «όσο λυσσαλέο πόλεμο και αν δεχόμαστε, εμείς θα συνεχίσουμε στο μεγάλο δρόμο που έχουμε χαράξει για την κοινωνία. Γνωρίζαμε ότι με τις επιλογές μας θίγουμε συμφέροντα, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να εξυγιάνει το σύστημα και να βελτιώσει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Προχωράμε απτόητοι γιατί η αγάπη και η υποστήριξή σας μας δίνουν δύναμη και κουράγιο».
Τέλος, ο Σίμος Δανιηλίδης απηύθυνε μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καλώντας τους πολίτες «να κλείσουν τ’ αυτιά τους σε τέτοιου είδους φωνές». «Οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε γιατί ανοίξατε την αγκαλιά σας στους πρόσφυγες, στις οικογένειες που φιλοξενούμε στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Συνεχίστε έτσι, μην ακούτε τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές σειρήνες. Όλοι μαζί, όπως το καλεί ο πολιτισμός του ελληνισμού, προσφέρουμε αγάπη και μια ανοιχτή αγκαλιά», πρόσθεσε.
 
Πλούσιο έργο
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός αναφέρθηκε στο έργο του Δημοτικού Κέντρου και την πρόοδο που έχει σημειώσει στον τομέα των υπηρεσιών στα πάνω από 9.700 μέλη των ΚΑΠΗ, αλλά και στους ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες. «Το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, με τις υποδομές που έχει δημιουργήσει, χάριν της αμέριστης συμπαράστασης και οικονομικής ενίσχυσης του δήμου μας, αποτελεί το ηχηρό παράδειγμα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν χρέη.
Το κύριο βάρος τελευταία επιρρίπτεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με νέα ιατρεία, με νέες ειδικότητες ιατρών, νέα φυσιοθεραπευτήρια, και βεβαίως με τον πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό», είπε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος Ελένη Αντωνιάδου αναφέρθηκε λεπτομερώς στα Δημοτικά Ιατρεία κάνοντας λόγο για «οραματικό στόχο που θα αναπτυχθεί πλήρως με την τελική σύνδεση του δικτύου με τη ναυαρχίδα του Δημοτικού Ιατρικού Κέντρου, ενισχύοντας παράλληλα τα κατά τόπο ιατρεία με 35 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και σύγχρονο εξοπλισμό, δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο ενημέρωση-πρόληψη-κατεύθυνση».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παρή Γενίτσαρη, ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, Διοικητικού και Οικονομικού Δημήτρης Ζιγκερίδης, Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Αλέξανδρος Σιμητόπουλος, Μικροέργων Στέλιος Γκατζές, οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη Βασίλης Καραμάνης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, η γνωστή συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου κ.α.
 
Ομιλία με θέμα τα «Προβλήματα ύπνου στην Τρίτη ηλικία»
Στο μεταξύ, ενημερωτική εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία διοργανώνεται σήμερα, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, από το ΔΚΚΠΑ, με θέμα τα «Προβλήματα ύπνου στην Τρίτη ηλικία»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών με ομιλητή-εισηγητή τον Dr Παναγιώτη Μπαργιώτα (Νευρολόγος, Επιμελητής Ιατρός – Ερευνητής στο Κέντρο Διαταραχών Υπνου και Επιληψίας, Τμήμα Νευρολογίας Πανεπιστημιακής Κλινικής Βέρνης Ελβετίας).
 

 
Σίμος Δανιηλίδης, Ελένη Αντωνιάδου
 

Αρίστος Γαλανός, Σίμος Δανιηλίδης, Ελένη Αντωνιάδου
Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με την Κική Εμμανουηλίδου στα αριστερά του

Τιμήθηκε ο Στέφανος Ιωαννίδης, τρίτος από αριστερά