Στο Γραφείο Πρωθυπουργού ο Λάζαρος Ωραιόπουλος μαζί με την Επιτροπή Αγώνα 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών

Στο Γραφείο Πρωθυπουργού ο Λάζαρος Ωραιόπουλος μαζί με την Επιτροπή Αγώνα 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών

Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η δρομολόγηση λύσεων για δυο πολύ σοβαρά θέματα εκπαίδευσης, που απασχολούν την κοινωνία του Δήμου Νεάπολης – Συκεών ήταν ο στόχος της συνάντησης του υποψήφιου δημάρχου Νεάπολης – Συκεών και επικεφαλής του συνδυασμού «Άλμα στο Μέλλον», Λάζαρου Ωραιόπουλου, με τον επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού Γεώργιο Αγγελόπουλο. Πρόκειται για την κατασκευή του 1ου -5ου  Δημοτικού Σχολείου Συκεών και την ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου στον δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Για τον σκοπό αυτό, στη συνάντηση πήραν μέρος τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την κατασκευή του 1ου -5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Τατιάνα Κυριακοπούλου, Μακρίνα Σαββαΐδου, Βάσω Αγγελαρίδου και Φώτης Σουγιελτζής, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Νεάπολης Γρηγόρης Χατζησάββας και Συκεών Γιάννης Πανόπουλος.

Στη σύσκεψη ο υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Ωραιόπουλος και οι υπόλοιποι παριστάμενοι ζήτησαν από τον κ. Αγγελόπουλο να ληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να δρομολογηθούν επιτέλους λύσεις για τα δύο θέματα που καίνε την κοινωνία του δήμου Νεάπολης – Συκεών, τα οποία είναι η κατασκευή του 1ου – 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών στο οικόπεδο επί της οδού Αυγεροπούλου, δίπλα στο ΒΑΟ, και η ίδρυση Μουσικού Σχολείου στον Δήμο. Μάλιστα, ζήτησαν να προγραμματισθεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ώστε να τεθούν άμεσα τα δυο ζητήματα.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα, ζητήθηκε να δρομολογηθεί η χρηματοδότηση και κατασκευή του 1ου -5ου  Δημοτικού Σχολείου Συκεών. Μετά την παραχώρηση στο Δήμο του οικοπέδου δίπλα στο ΒΑΟ και μετά τη συγκέντρωση 600 υπογραφών γονέων και πολιτών από την περιοχή, που συνοδεύουν το υπόμνημα προς τον υπουργό Παιδείας, η Επιτροπή Αγώνα μπαίνει στην δεύτερη φάση της διεκδίκησης, που είναι η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και η κατασκευή του σχολείου.

Το δεύτερο θέμα είναι η ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου στο δήμο Νεάπολης – Συκεών, επιτακτική ανάγκη για την κοινωνία και τους μαθητές που αναπτύσσουν ιδιαίτερες ικανότητες στη μουσική και τις καλλιτεχνικές δεξιότητες. Όπως είπε, είναι δίκαιο η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει και δεύτερο μουσικό σχολείο, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί σε μια περιοχή, με πλούσια μουσική παράδοση, καλύπτοντας τη δυτική περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος και όχι μόνο.