Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας για το 2019,  το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θεσσαλονίκης,  με την στήριξη της UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του Δημαρχείου, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου από τις 17.00 έως τις 20.00.

Η 21η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί Παγκοσμίως ως Ημέρα Μητρικής Γλώσσας από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1999 και εορτάζεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της UNESCO για να τιμήσει το δικαίωμα των ατόμων και των λαών να μιλούν, να διδάσκονται και να μεταδίδουν τη μητρική, πρώτη/ες τους γλώσσα/ες.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Συμβουλίου, να τονίσει τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίζουν οι πρώτες γλώσσες στην οικοδόμηση της γνώσης μιας νέας γλώσσας, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην προώθηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας των παιδιών, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δραστηριότητες γλωσσικής αφύπνισης που θα στηρίζονται στα πολυγλωσσικά ρεπερτόρια των παιδιών και στις γλώσσες καταγωγής τους. Οι δραστηριότητες θα υποστηριχθούν από εκπαιδευτικούς  και διερμηνείς του Παιδικού Κέντρου «ΔΙΑ-δρασις» – Χ.Α.Ν.Θ και των οργανώσεων «Αλληλεγγύη-SolidarityNow», ΜETAδραση, Ένωσης Ελληνοαραβικής Φιλίας,  «ΑΡΣΙΣ Κ.Ο.Υ.Ν» και  «Refugee Trauma Initiative (RTI)». Οι διαδραστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 2 έως 17 ετών.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ