Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης-Συκεών

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που κρύβει εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, που περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, δραματοποίηση παραμυθιών, δημιουργικά εργαστήρια , λέσχες ανάγνωσης, κ.ά., κυλά ο Φεβρουάριος στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Στο επίκεντρο του προγράμματος και των δράσεων, που σχεδίασε και υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), βρίσκονται οι μικροί μας φίλοι για τους οποίους ο σχεδιασμός έχει βάλει ως στόχο να τους καταστήσει μόνιμους… ενοίκους των Βιβλιοθηκών, καθώς η μια εκδήλωση ακολουθεί την άλλη. Μια τέτοια, και από τις κορυφαίες, είναι η δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιών βγαλμένων από το «Σεντούκι της Παράδοσης», με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές και διατηρούν τη διαχρονική τους αξία.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, στις 6.30 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 19-21), και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 6.30 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών (Οδυσσέως Φωκά 46) θα γίνει δραματοποιημένη αφήγηση ενός ακόμη παραμυθιού από την παράδοση. Αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Θεατρικά Εργαστήρια Ενηλίκων «Μελίνα Μερκούρη» με στόχο να φέρει τα παιδιά κοντά στην παιδική λογοτεχνία και τη θεατρική τέχνη με ένα άλλο τρόπο. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών, με δωρεάν συμμετοχή αλλά με προεγγραφή, με τους γονείς να μπορούν να επικοινωνούν με τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες για περισσότερες πληροφορίες.

Παρουσίαση βιβλίου

Οι παρουσιάσεις βιβλίων είναι εκδηλώσεις που πλουτίζουν την πολιτιστική ζωή του δήμου και αναβαθμίζουν -κατά κάποιον τρόπο- την καθημερινότητά μας. Αποτελούν ζητούμενο τόσο για τον συγγραφέα που «γιορτάζει» την κυκλοφορία του βιβλίου του όσο και για το αναγνωστικό κοινό που του δίνεται η ευκαιρία να συναντήσει και να γνωρίσει τον αγαπημένο του συγγραφέα από κοντά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι παρουσιάσεις βιβλίων συνεχίζονται με το βιβλίο της Νόρας Πυλορώφ «Οι Συνένοχοι», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, στις 6 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών (Οδ. Φωκά 46, Συκιές). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η πρόεδρος της Δ.Κ. Συκεών Ειρήνη Καγιαμπίνη και η φιλόλογος-δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Αλεξιάδου, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός-σκηνοθέτης Ιωάννα Γεωργαντά, με συντονιστή τον Φάνη Γαστεράτο.

Οι εκδηλώσεις Φεβρουαρίου 

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Συκεών και Νεάπολης μέσα στον Φεβρουάριο συνεχίζονται με το εξής πρόγραμμα:

►Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών

• Λέσχη ανάγνωσης: Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 6 μ.μ.,
• Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Κάθε Πέμπτη στις 11 π.μ.,
• Εκμάθηση Ποντιακής Διαλέκτου: Κάθε Δευτέρα στις 8 μ.μ.,
• Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιών-«Παραμύθια από το σεντούκι της παράδοσης», από το Τμήμα Αφήγησης των εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη»,  για παιδιά 3-7 ετών, την Παρασκευή 22.2.2019, στις 6.30 μ.μ., με προεγγραφή,
• Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μάγειρας των εποχών και η μυστική συνταγή της Άνοιξης» της Federica Ambroso (εκδ. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-Παιδεία) τη Δευτέρα 18.2.2019 στις 11 π.μ.,
• Παρουσίαση του βιβλίου «Συνένοχοι» της Νόρας Πυλόρωφ (εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ),  τη Δευτέρα 18.2.2019, στις 6 μ.μ.,
• Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο» του Φώτη Γιάντσιου (εκδ. ΒΑΡΦΗΣ) την Παρασκευή 22.2.2019, στις 10 π.μ.,
• Κύκλος μαθημάτων του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου κάθε Τετάρτη στις 6 μ.μ. με θέμα «Παιδί στο σύγχρονο κόσμο».

►Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης
• Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Κάθε Δευτέρα στις 11 π.μ.,
• Σεμινάριο Ανώδυνου Τοκετού με τη Νατάσα Σταμκοπούλου, κάθε Δευτέρα στις 5 μ.μ.,
• Μαθήματα εκμάθησης Γαλλικής γλώσσας: Κάθε Τετάρτη στις 6.30 μ.μ.,
• Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιών-«Παραμύθια από το σεντούκι της παράδοσης», από το Τμήμα Αφήγησης των εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» για παιδιά 3-7 ετών, την Τετάρτη 20.2.2019, στις 6.30 μ.μ., με προεγγραφή,
• Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μάγειρας των εποχών και η μυστική συνταγή της Άνοιξης» της Federica Ambroso (εκδ. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-Παιδεία), την Τετάρτη 20.2.2019 στις 11 π.μ.,
• Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο» του Φώτη Γιάντσιου (εκδ. ΒΑΡΦΗΣ), τη Δευτέρα 25.2.2019, στις 10 π.μ.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ σε δράσεις με υπεράριθμες εγγραφές θα υπάρχει λίστα αναμονής, ενώ οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
-Δηλώσεις συμμετοχής είτε στις βιβλιοθήκες είτε τηλεφωνικά.

INFO:
-Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών, Οδυσσέως Φωκά 46, Συκιές, Τηλ.: 2310.217376

-Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, Αμασείας 19-21, Νεάπολη, Τηλ.: 2310.635060

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ