Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έγκριση των δράσεων του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2019

Τον ετήσιο προγραμματισμό των δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και των δαπανών τους, στον τομέα του Τουρισμού για το 2019, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα, Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, στη διάρκεια της 5ηςτακτικής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα οι δράσεις του τμήματος Τουρισμού για το 2019, κινούνται στους παρακάτω άξονες:

  • Εναλλακτικές θεματικές τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός και άλλες δράσεις όπως: ΤHESSALONIKI FOOD FESTIVAL, TAF (Τhessaloniki Αnimation Festival), Open House-Thessaloniki, Students, Family Friendly, Thessaloniki Pride.
  • Η προβολή (marketing) της πόλης, στο εξωτερικό και το εσωτερικό (Διπλωματία Πόλεων)
  • Οι ενέργειες δημοσιότητας σε διεθνές επίπεδο (fam & press trips)
  • Η καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης των δημοτών και η διάχυση της τεχνογνωσίας (Ημερίδες-Συνέδρια)
  • Η συνεργασία με φορείς και ιδιωτικούς εταίρους που προάγουν την τουριστική ανάπτυξη της πόλης
  • Η διαχείριση των επισκεπτών (λειτουργία σημείων τουριστικής πληροφόρησης)
  • Η παραγωγή και αναπαραγωγή λειτουργικών εντύπων (τουριστικών χαρτών και οδηγών)
  • Η συμμετοχή σε θεματικές τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • Η στήριξη διεθνών γεγονότων που συμβάλουν στην αύξηση της ορατότητας και αναγνωρισιμότητας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 έχει προγραμματιστεί μία αποστολή της Διπλωματίας των Πόλεων στη Μάλτα και μία στο Δουβλίνο. Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί και δύο αποστολές εντός Ελλάδος, πρώτη στο Δήμο Κέρκυρας η οποία πραγματοποιήθηκε και η άλλη στο Δήμο Αλμωπίας, μετά από πρόσκληση των Δημάρχων, με σκοπό την παρουσίαση της στρατηγικής του Δήμου Θεσσαλονίκης στα θέματα τουρισμού αλλά και τη γνωριμία με τους τοπικούς τουριστικούς φορείς και την πιθανή συνεργασία και συνέργεια.

Η συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα της πόλης συνεχίζεται και για το 2019 με το «Study in Thessaloniki».

Στη διάρκεια του έτους, στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακού σχεδιασμού, θα υλοποιηθεί σειρά δημοσιογραφικών ταξιδιών (press trips) και ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips), με στόχο την προβολή της Θεσσαλονίκης σε χώρες όπου προηγήθηκε η Διπλωματία των Πόλεων, καθώς και σε χώρες – «στόχους» για το 2019, όπως η Βηρυτός, η Σουηδία, η Μάλτα και το Δουβλίνο. Επίσης θα συνεχιστεί η τόνωση των αγορών της Ευρώπης που σημείωσαν άνοδο σε αφίξεις στην πόλη το 2018, όπως η Αγγλία και η Γαλλία.

Τέλος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προγραμματίζει να συμμετάσχει στις τουριστικές εκθέσεις:

  • ΙΤΒ Βερολίνο, Μάρτιος
  • World Travel Market, Λονδίνο, Νοέμβριος
  • Travel Turkey  Izmir Faire and Conference ,Σμύρνη, Δεκέμβριος
  • Παρίσι, Οκτώβριος

“Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως έχουμε πει, συνεχίζουμε τις δράσεις και εκδηλώσεις τουριστικής ανάδειξης της πόλης μας και παρουσιάζουμε τον προγραμματισμό μας ως και το τέλος της χρονιάς. Η πορεία εξωστρέφειας της πόλης είναι μη αναστρέψιμη αλλά απαιτείται και η συνεχής υπενθύμιση και προσπάθεια ώστε ο προορισμός Θεσσαλονίκη να αποκτά συνεχώς μεγαλύτερη ορατότητα και επισκεψιμότητα. Η Διπλωματία των Πόλεων, το Thessaloniki Food Festival, η Πρωτοβουλία Study in Thessaloniki είναι μόνο κάποιες από τις πολιτικές με διεθνή απήχηση που υπηρετούν το όραμα για μια Θεσσαλονίκη εξωστρεφή, κοσμοπολίτικη και παγκόσμιας εμβέλειας” αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ