Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Οι Σωτήρηδες του ΚΚΕ που διεκδικούν Δήμο Θεσσαλονίκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες των υποψηφιοτήτων τους παρουσίασαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν με δημοσιογράφους, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Αβραμόπουλος και Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Αρχικά ο Σωτήρης Αβραμόπουλος έθεσε τους 4 βασικούς άξονες της υποψηφιότητας του για την ΠΚΜ.

Όπως είπε σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν τα μεγάλα προβλήματα του λαού όπου οι χαμηλοί μισθοί, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας σε όλο το νομό .

Δεύτερος άξονα της πολιτικής του είναι σημαντικές ελλείψεις στα έργα υποδομής  και την ιεράρχιση πρέπει να αλλάξει σε αυτά και στα οποία όπως είπε δεν δίνεται η δέουσα σημασία (αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική θωράκιση, παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο κ.α.).

Ο τρίτος άξονας αφορά τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών την οποία όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος την «θέτουμε ψηλά στην ατζέντα όχι για τις εντυπώσεις αλλά για τους μεγάλους κινδύνους που κρύβουν τα σχέδια αυτά».

Ως τέταρτο άξονα έθεσε έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης ου δεν θα έχει ως επίκεντρο τα συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων.

«Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι εγγύηση σταθερό και μαχητικό για τα συμφέροντα του λαού. Δεν μπαίνουμε σε αλισβερίσι. Αυτό που θα μας ψηφίσει ξέρει σε ποιους δίνει την ψήφο του και ξέρει ότι δεν θα παζαρευτεί», ανέφερε ο Σωτήρας Αβραμόπουλος.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση  στο περιφερειάρχη  Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, σημειώνοντας πως λαμβάνει μια ευρεία στήριξη από τους επιχειρηματίες πάνω από το τραπέζι.

«Απολαμβάνει μια αρμονική σχέση με την κυβέρνηση» σχολίασε ο κ. Αβραμοπουλος.

Τέλος ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο είναι σε διαδικασία στελέχωσης και θα περιλαμβάνεις εργάτες, εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καλλιτέχνες και επιστήμονες.

«Δεν υπάρχουν σωτήρες και μεσσίες. Η λύση βρίσκεται σε μια ευρεία συσπείρωση, σε μια κοινωνική συμμαχία», ανέφερε.

Σ. Ζαριανόπουλος: Πρωτομάχος ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η διοίκηση Μπουτάρη είναι στην παράδοση του δήμου σε ιδιώτες

Την άποψη ότι τα προβλήματα του λαού και η καθημερινότητα είναι παράγωγα και δεν πρέπει να φεύγει από το πλάνο η πολιτική κατάσταση, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης , Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Όπως είπε τόσο σε δήμο όσο και σε περιφέρεια οι υποψήφιοι θα  εφαρμόσουν τις πολιτικές της ΕΕ στην αυτοδιοίκηση

Αναφερόμενος στη διοίκηση του δήμου, εξαπέλυσε επίθεση στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντας τον «πρωτόμαχο» στην παράδοση του δήμου σε ιδιώτες.

Παράλληλα έριξε τα καρφιά του στον Νίκο Ταχιάο και την Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας πως «αυτή την κληρονομιά Μπουτάρη διεκδικούν».

Aκόμα έκανε λόγο για μύθευμα της ανοιχτής πόλης, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τις γειτονιές της Τούμπας, για τον Βαρδάρη και άλλες περιοχές του δήμου.

Ο κ. Ζαριανόπουλος μίλησε ακόμα για μια τεράστια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δίπολο συντήρηση – πρόοδος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όπως είπε δεν υπάρχει.

Μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ και να εμπιστευτούν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και να μην επιλέξουν με βάση τα πλαστά διλήμματα.

Αναφερόμενος δε στις δημοσκοπήσεις που έχουν δει τις δημοσκοπήσεις είπε: «Επιτρέψτε μου να χω μια δυσπισία».

Τέλος σχολιάζονταν τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημάρχων στον κεντρικό δήμο, είπε ότι μπορεί να ξεκινήσουν παζάρια για το πως θα διαμορφωθούν οι πλειοψηφίες

 «Μπορεί να εκλεγούν διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι και μπορεί να ξεκινήσουν παζάρια για το πως θα διαμορφωθούν οι πλειοψηφίες. Πρέπει να κρίνει ο κόσμος τι γνωρίζει για τους υποψήφιους αυτούς και τους χώρους τους» δήλωσε.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο νυν δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, με την Λαϊκή Συσπείρωση, Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

πηγή: thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ