Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Παρουσίαση βιβλίου και 2ος Διαγωνισμός Μαγειρικής των ΚΑΠΗ Νεάπολης-Συκεών με την Κική Εμμανουηλίδου και τον πατέρα Επιφάνιο τον Αγιορείτη

Γεύσεις που κλέβουν τις εντυπώσεις, διεγείροντας τους ουρανίσκους και τις οσφρήσεις, και ξεχωριστά πιάτα φτιαγμένα με μεράκι, τέχνη και φαντασία, από χρυσοχέρες νοικοκυρές, μέλη των Κ.Α.Π.Η. του δήμου Νεάπολης-Συκεών, συμπυκνώνονται σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκδοση, απαύγασμα ζωής μαμάδων και γιαγιάδων μας, που φτιάχτηκε με κυρίαρχο «υλικό» την αγάπη για δημιουργικότητα.
Πρόκειται για το βιβλίο «Αγαπημένες γεύσεις του τόπου μας», με βραβευμένες συνταγές των μελών των ΚΑΠΗ του δήμου, που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019, στις 5 μ.μ., στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Νεάπολης (Ζάκκα 25, Νεάπολη, τηλ. 231 054 7037). Το βιβλίο, το οποίο επιμελήθηκε η σεφ, γευσιγνώστρια και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου, θα προλογίσει ο πατέρας Επιφάνιος ο Αγιορείτης.
 
Στο βιβλίο παρουσιάζονται 15 συνταγές φαγητών, γλυκών και πίτας, οι οποίες βραβεύτηκαν στους τέσσερις Διαγωνισμούς Μαγειρικής, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 200 μελών και των εννέα Κ.Α.Π.Η. των Δημοτικών Ενοτήτων Συκεών,  Νεάπολης,  Πεύκων και Αγ. Παύλου, που διοργάνωσε τον Νοέμβριο του 2017 το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.
«Φορώντας την ποδιά και ‘‘ζωγραφίζοντας’’ με τα δώρα της φύσης, έχοντας ως πινέλο την αγάπη και τη φαντασία τους, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας θα καταπλήξουν τους αναγνώστες παντρεύοντας την παράδοση με τη σύγχρονη αντίληψη για τη μαγειρική και αυτό δεν θα μπορούσαμε να το παραδώσουμε στη λήθη (…). Με την παρούσα έκδοση θέλουμε όχι μόνο να τιμήσουμε τους πρωταγωνιστές δημιουργούς αλλά και να παραδώσουμε στις νέες γενιές την παράδοση που αναδεικνύει τη μεσογειακή διατροφή όπως παραλήφθηκε από τους παλαιότερους και βελτιωμένη παραδίδεται στους νεότερους» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, προλογίζοντας το βιβλίο, τονίζοντας ότι «ήταν μία ακόμα πρωτοβουλία στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να φέρνουμε με κάθε δράση και κάθε τρόπο το χαμόγελο, τη ζωντάνια και τη χαρά της δημιουργίας στα Κ.Α.Π.Η., αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο των μελών τους».
Για ένα βιβλίο «προίκα στη νεότερη γενιά» κάνουν λόγο στο μήνυμά τους ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Δ.Κ.Κ.Π.Α. Αρίστος Γαλανός και Ελένη Αντωνιάδου, σημειώνοντας ότι «το μήνυμα της προσφοράς στην Παράδοση και στον Πολιτισμό μας είναι εμφανές σε όλες τις δράσεις των μελών των Κ.Α.Π.Η. και μεγιστοποιείται κάθε χρονιά», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το ‘‘ευχαριστώ’’ είναι πολύ λίγο για την αγαπημένη μας φίλη Κική Εμμανουηλίδου, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια, τον κόπο και τη συμμετοχή της οποίας ούτε ο διαγωνισμός, ούτε το βιβλίο θα ήταν το ίδιο».
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Παράλληλα, μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθήσει ο 2ος  Διαγωνισμός Μαγειρικής για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με κριτές την Κική Εμμανουηλίδου και τον πατέρα Επιφάνιο τον Αγιορείτη.
Τα βιβλία της Κικής Εμμανουηλίδου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ