Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Χορεύουμε για τη ζωή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στις 8 Μαρτίου πραγματοποιείται φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το «Χορεύουμε για τη ζωή». Δύο μέρες πριν από την κορύφωση της Αποκριάς, η εκδήλωση αυτή με τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα –που αποτελεί έναν ήδη 15ετή θεσμό– δεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάτι άλλο από αποκριάτικους χορούς, τραγούδια και δρώμενα.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες χορού που συμμετέχουν –και συνδιοργανώνουν την εκδήλωση– θα παρουσιάσουν τα εξής: Η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού «Έκνευσις», με χοροδιδάσκαλο τον Κώστα Νικολαΐδη, τραγούδια και χορούς της Αποκριάς από τα Νησιά, το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «Κύκλος», με χοροδιδάσκαλο τον Κυριάκο Μωυσίδη, υλικό από την Ερυθραία της Μικράς Ασίας, ο Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ολλανδίας «Νεράιδα», με χοροδιδάσκαλους τον Βασίλειο Αραμπατζή και την Όλγα Καστανά, χορούς από το Ρουμλούκι Ημαθίας, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, με χοροδιδάσκαλο τον Σάκη Παληογιάννη, το εθιμικό χορευτικό δρώμενο της Νάουσας Ημαθίας «Γιανίτσαροι και Μπούλες», και το Πολιτιστικό Σωματείο «Χοροστάτες», με χοροδιδάσκαλο τον Αποστόλη Σκρέκα, το δρώμενο «Μπέης» όπως εμφανίζεται στα χωριά των Μάρηδων και συγκεκριμένα στο χωριό Ασβεστάδες Έβρου.

Ωστόσο το «Χορεύουμε για τη ζωή» δεν είναι απλώς μια παράσταση παραδοσιακού χορού και μουσικής, αλλά μια ευκαιρία που δίνεται κάθε χρόνο σε χορευτές, μουσικούς και θεατές να συνεισφέρουν στην ανακούφιση του συνανθρώπου τους. Με αφορμή το καταστροφικό τσουνάμι του 2004, πέντε πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με την πρωτοβουλία των αεικίνητων χοροδιδασκάλων τους και τη συνδρομή χορευτών και καταξιωμένων μουσικών, οργάνωσαν μια φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο «Χορεύουμε για τη ζωή». Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οδήγησε στη θεσμοθέτηση της εκδήλωσης. Τα έσοδα διατίθενται κάθε χρόνο για διαφορετικό φιλανθρωπικό σκοπό, σε μια προσπάθεια υλικής και ψυχικής συμπαράστασης σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς.

Φέτος τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων ΑμεΑ «Συνύπαρξη», η χορωδία του οποίου μάλιστα θα ανοίξει την εκδήλωση.

 

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Έναρξη: 21.00

Χώρος: Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής

Τιμή εισιτηρίου: 10€ (γενική είσοδος)

ΤΗΛ.2310 895938-9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ