Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Άμεση λύση για το 1ο-5ο δημοτικό σχολείο Συκεών υποσχέθηκε ο υπουργός παιδείας

Ένα πολύ μεγάλο βήμα στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, για τους μαθητές και γονείς  του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, επιτεύχθηκε και με την αρωγή του συνδυασμού «Άλμα στο Μέλλον» και του υποψήφιου δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Λάζαρου Ωραιόπουλου.

Η Επιτροπή Αγώνα του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου (αριστερά στη φωτογραφία), – παρουσία του κ. Ωραιόπουλου (δεξιά στη φωτογραφία), αλλά και της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, ως εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Νεάπολης-Συκεών- πήρε τη διαβεβαίωση ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, έπειτα από έλεγχο στις ήδη υπάρχουσες σχολικές εγκαταστάσεις, θα διενεργηθεί άμεσα πραγματογνωμοσύνη και θα δρομολογηθεί η τελική λύση, ώστε από το Σεπτέμβριο η κατάσταση να διευθετηθεί οριστικά.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας, δεσμεύθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα, οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ θα μεταβούν για έλεγχο στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ώστε να ετοιμαστεί μια πραγματογνωμοσύνη και στη συνέχεια να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» η χρηματοδότηση κατασκευής του σχολείου ή έστω μια πρώτη φάση υλοποίησης λυόμενων κατασκευών ώστε να εξυπηρετηθούν τουλάχιστον οι πρώτες τάξεις του σχολείου. «Υπόσχομαι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα, εφόσον υπάρχει οικόπεδο, που είναι το πιο δύσκολο να βρεθεί», δήλωσε, «ώστε έστω με μια πρόχειρη κατασκευή να ξεκινήσουν κάποια τμήματα και στην πορεία να ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής του σχολικού κτιρίου. Την Τρίτη ή την Τετάρτη θα σας απαντήσω για την άμεση λύση και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για μόνιμη λύση, ώστε να μην είναι αυτή η κατάσταση το Σεπτέμβριο», και πρόσθεσε πως το 1ο – 5ο Δημοτικό, δεν μπορεί να ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα, εάν ο δήμος δεν επικαιροποιήσει την μελέτη που έχει συνταχτεί πριν από χρόνια.

Προηγουμένως, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν αναλυτικά τον υπουργό Παιδείας, για το γεγονός ότι η εξυπηρέτηση των μαθητών γίνεται με λεωφορεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κοστίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά. Ακόμα, αναφέρθηκαν στην παραχώρηση του οικοπέδου, την οποία πέτυχε η Επιτροπή Αγώνα με τις ενέργειές της και το δίκαιο αίτημά τους να κατασκευαστεί το διδακτήριο.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας, εξέφρασε την αγανάκτησή του όταν ενημερώθηκε από τους γονείς για την απαράδεκτη, όπως την περιέγραψαν, κατάσταση την οποία βιώνουν οι μαθητές στα σχολεία των Συκεών και ειδικά στο 1ο-5ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, ότι όταν βρέχει τρέχουν νερά στις αίθουσες, ότι 500 παιδιά παίζουν σε αυλές που είναι προορισμένες για 250 μαθητές, ότι κάνουν μάθημα σε αποθήκες

Τη συνολική εικόνα της σχολικής στέγης στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, παρουσίασαν ο κ. Ωραιόπουλος και η κ. Χατζηγεωργίου, Ειδικότερα ο υποψήφιος δήμαρχος, Λάζαρος Ωραιόπουλος, υπογράμμισε ότι ο μισός δήμος δεν έχει σχολικά κτίρια και ότι όλα τα νηπιαγωγεία στεγάζονται σε μαγαζιά, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της περιοχής των Πεύκων, ενώ επανέλαβε το αίτημα για δημιουργία μουσικού σχολείου στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Ο υπουργός Παιδείας απάντησε ότι το κόστος για τη δημιουργία μουσικού σχολείου είναι μεγάλο για τις εποχές που διανύουμε, προτείνοντας ως πιο εύκολη τη δημιουργία καλλιτεχνικού σχολείου.

Στη συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, που επιτεύχθηκε με τη συμβολή του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, πήραν μέρος οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα του 1ου– 5ου αλλά και του 3ου – 6ου  δημοτικών σχολείων Συκεών, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γ. Αγγελόπουλος, η αρχιτέκτονας του Γραφείου Πρωθυπουργού κ. Κακαγιά, ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών με την παράταξη «Άλμα στο Μέλλον», Λάζαρος Ωραιόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Συκεών Γ. Πανόπουλος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ