Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εγκαινιάστηκε η 12η Agrothessaly στην Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης της Λάρισας

Έκθεση «κόσμημα» χαρακτήρισε την Agrothessaly ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλης Κόκκαλης, εγκαινιάζοντας χθες το βράδυ (Πέμπτη 28/2) τη διοργάνωση στην Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης της Λάρισας. Συνεχάρη δε τους διοργανωτές της, τον δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ-Helexpo, για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει για την επιτυχία της.

Ο κ. Κόκκαλης έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον πρωτογενή τομέα, ενώ αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα για τη στήριξή του. «Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα γνωρίζουν πως θέλουμε μια δίκαιη ανάπτυξη, μια ανάπτυξη για όλους» σημείωσε.

Την ανάγκη να είναι οι αγροτικές εκθέσεις προσανατολισμένες στην αγορά και να δίνουν βαρύτητα και σε συναλλαγές b2b, με έμφαση στις ξένες αγορές, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο οποίος τόνισε πως στην Ελλάδα οι αγροτικές εκθέσεις απευθύνονται κυρίως στους καταναλωτές (b2c).

«Η Agrothessaly έχει πια εκτοξευθεί. Η δυναμική της μάς έχει εκπλήξει για μια ακόμη φορά» σημείωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, τονίζοντας πως η έκθεση δεν είναι απλώς ένα επιτυχημένο γεγονός για τη Λάρισα, αλλά ένα γεγονός εξωστρέφειας και προβολής της πόλης, που τροφοδοτεί και την οικονομία της. «Η Agrothessaly προέκυψε μέσα από τη στρατηγική συνεργασία του δήμου Λαρισαίων με τη ΔΕΘ-Helexpo και αποδεικνύει φέτος ότι αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες και τη δυναμική και των δύο φορέων» τόνισε, σημειώνοντας πως επόμενος στόχος είναι να εγγραφεί η Agrothessaly στο «καλεντάρι» των ευρωπαϊκών εκθέσεων.

«Η Λάρισα είναι ένας τόπος ικανός να υποστηρίξει μια μεγάλη έκθεση. Η Agrothessaly δεν είναι περιφερειακή διοργάνωση, αλλά έχει τα χαρακτηριστικά κεντρικής έκθεσης και είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλαμε σε αυτό» τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σημειώνοντας πως ο εθνικός εκθεσιακός φορέας έχει δεσμούς πια με τη Λάρισα μέσα από την εν λόγω διοργάνωση, η οποία σηματοδότησε και τη νέα περιφερειακή στρατηγική του.

Η 12η Πανελλήνια Έκθεση για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly», που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου, έχει συγκεντρώσει 780 εκθεσιακές συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες), έναντι 498 της διοργάνωσης του 2017. Ο δε εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε ανέρχεται σε 25.000 τ.μ. έναντι των 20.000 τ.μ. της προηγούμενης έκθεσης. Οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) προέρχονται από 38 χώρες, ενώ το «παρών» δίνουν και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες με ομαδικές συμμετοχές από τα Βαλκάνια.

Στην 12η Agrothessaly εταιρείες-leaders στα αγροτικά μηχανήματα και τους εξοπλισμούς για την κτηνοτροφία και τη γεωργία παρουσιάζουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα του κλάδου στη διεθνή σκηνή.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΚΕ-ΤΕΙ Θεσσαλίας, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Αμερικανική Γεωργική Σχολή.  Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 3 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ