Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σύσκεψη στο ΥΜΑΘ με στελέχη οργανισμών με επίκεντρο την καθημερινότητα των πολιτών

Σύσκεψη εργασίας με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, υπό την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να εξετασθεί αν στην Βόρεια Ελλάδα προωθούνται και υλοποιούνται επαρκώς οι πολιτικές, τα μέτρα και οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης, σχετικά με τα μείζονα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν εκπρόσωποι και στελέχη των οργανισμών και των φορέων που εμπίπτουν στο χαρτοφυλάκιό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δηλαδή από το ΕΦΚΑ, το ΣΕΠΕ, τα ΠΕΚΑ και τον ΟΑΕΔ.

“Η συγκεκριμένη σύσκεψη είναι μια εξαιρετική ιδέα της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης για να δούμε πώς εφαρμόζονται οι πολιτικές που εκπονούμε από το υπουργείο. Στόχος είναι να λύσουμε προβλήματα και να εφαρμόσουμε την πολιτική μας με πιο απτό τρόπο, προς όφελος των πολιτών”, τόνισε η υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου λίγο πριν από τη σύσκεψη, σημειώνοντας πως ο στόχος της είναι να διαπιστωθεί άμεσα η πορεία υλοποίησης των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και των νέων πολιτικών για την ανεργία, αν προχωρά επαρκώς η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων αλλά και πώς εφαρμόζεται από τις επιχειρήσεις η αύξηση του κατώτατου μισθού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ