Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Μάρτιος στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαρτίου στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Γρηγορίου Λαμπράκη-Κλεάνθους 57, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, Άνω Τούμπα, τηλ.2310913047). Το πρόγραμμα, όπως έχει ανακοινωθεί από τους διοργανωτές, έχει ως εξής:

 

03-03-2019 Η Ονειροπαγίδα της Αγάπης
Μέσα σε ένα τόσο δα μικρό κόσμο συνυπάρχουν χιλιάδες συναισθήματα, που συνεχώς «εκρήγνυνται» μέσα μας.

Θυμός, οργή, φόβος, λύπη, χαρά. Απ’ όλα τα συναισθήματα, το πιο δυνατό, η αγάπη, έρχεται και γεφυρώνει τις διαφορές ανάμεσα σε ανθρώπους και αισθήματα.

Ξετυλίγοντας τα πλεγμένα νήματα της ονειροπαγίδας της αγάπης, θα γνωρίσουμε την αξία και την ένταση των ανθρώπινων συναισθημάτων μέσα από ένα βιωματικό, διαδραστικό πρόγραμμα ενσυναίσθησης.

Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται στο βιβλίο της συγγραφέως Νίνας Ζαφειρίου «Ονειροπαγίδα» και υλοποιείται σε συνεργασία με την ίδια τη συγγραφέα και τις εκδόσεις Βάρφη.

Τοποθεσία: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

10-03-2019 Αποκριάτικη… Παρέλαση
Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους λιλιπούτειους καρναβαλιστές να φορέσουν τις στολές τους και να λάβουν μέρος στο πιο ξέφρενο και διασκεδαστικό αποκριάτικο πρόγραμμα!

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν μέσα από πολλά παιχνίδια, χορούς και εικαστικές δραστηριότητες καθώς και να γνωρίσουν ορισμένα από τα πιο γνωστά και αξιοπερίεργα αποκριάτικα έθιμα του κόσμου.

Μη λείψει κανείς!

 

Τοποθεσία: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

16-03-2019 & 30-03-2019 Το ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας
Ακολουθώντας τα χνάρια του μετροπόντικα, περπατώντας στις υπόγειες διαδρομές, με τα χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα, εξερευνούμε και γνωρίζουμε το μετρό της Θεσσαλονίκης. Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με χαρά σας προσκαλεί το Σάββατο 16 και 30 Μαρτίου, ώρα 10:00 στα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο:


Τα προγράμματα αυτά αποτελούν προϊόν συνεργασίας της Αττικό Μετρό Α.Ε. και του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης – Δ Δημοτικής Κοινότητας. Οι βιωματικές δράσεις που τα πλαισιώνουν θα βοηθήσουν τους μικρούς μας φίλους να ζήσουν την εμπειρία του συγκοινωνιακού σχεδιασμού, τον συναρπαστικό κόσμο της υπόγειας κατασκευής και την υπερσύγχρονη λειτουργία του Μετρό.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών και θα υλοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ.
Απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2310 913 047 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων).
Ημερομηνίες έναρξης κρατήσεων:

Τρίτη 12/03/2019 για το πρόγραμμα του Σαββάτου 16/03/2019
Δευτέρα 25/03/2019 για το πρόγραμμα του Σάββατου 30/03/2019.
Προσέλευση: 09:30 π.μ. – 10:00 π.μ. ~ Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά.

17-03-2019 Εφευρέσεις που Άλλαξαν τον Κόσμο
Η τεχνολογία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη εξέλιξη.

Από τα προϊστορικά χρόνια οι τεχνολογικές εφευρέσεις διευκολύνουν την καθημερινότητα της ζωής μας.

Με τους μικρούς μας εξερευνητές θα ανατρέξουμε στην ιστορία, για να γνωρίσουμε τις σημαντικότερες εφευρέσεις και τους εμπνευστές τους που άλλαξαν τον κόσμο.

Τοποθεσία: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

24-03-2019 Η Φύση των Χρωμάτων
Τα χρώματα είναι παντού γύρω μας.

Ξεκινούν από την ίδια την φύση και κατακλύζουν την ζωή και την καθημερινότητα μας.

Λίγοι όμως γνωρίζουν πώς τα χρώματα είναι απλά το αποτέλεσμα των παιχνιδιών που κάνει το φως με πρόσωπα και αντικείμενα.

Μαζί θα αναζητήσουμε την πραγματική φύση των χρωμάτων, μέσα από φυσικούς πειραματισμούς και εικαστικές δημιουργίες.

Σας περιμένουμε!

Τοποθεσία: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

31-03-2019 Στα Ίχνη των Ινδιάνων
Ένα ταξίδι εξερευνήσεων και ανακαλύψεων ξεκινά.

Το μουσείο αναζητά τους καλύτερους ιχνηλάτες με σκοπό να εξερευνήσει το μυστήριο που καλύπτει την ζωή ενός από τους διασημότερους λαούς του κόσμου, των Ινδιάνων.

Πού κατοικούσαν οι Ινδιάνοι; Πώς επιβίωναν στα άγρια δάση της Αμερικής;

Ποια τα πιστεύω τους γύρω από την φύση, τα αντικείμενα και τον άνθρωπο;

Ένα- ένα, τα στοιχεία που θα συγκεντρώνονται, θα μας βοηθήσουν να απαντήσουμε σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα, που αφορούν τους ινδιάνους και τον πολιτισμό τους.

Τοποθεσία: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ