Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σε διετή συνεργασία προχωρούν από αύριο ο Δήμος Βόλβης και η διεθνής φιλοζωική οργάνωση Vets in Action

Πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, αποτελεί η κίνηση του δήμου Βόλβης να προχωρήσει σε διετή συνεργασία με την διεθνή φιλοζωική οργάνωση Vets in Action (Κτηνίατροι σε Δράση), που εδρεύει στην Ελβετία, η οποία με την τεράστια εμπειρία της και τη μεγάλη εθελοντική παράδοση, θα συμβάλει καίρια στην ανάδειξη της περιβαλλοντικής παιδείας και την αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων ζώων.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, στις 13.00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλβης στον Σταυρό, θα υπογραφεί η συμφωνία συνεργασίας, από τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα και τους εκπροσώπους της οργάνωσης Maja Widler και δρ. Ζωή Κοντού.

Θα προηγηθεί στις 12.00 μεσημέρι, επίσκεψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, όπου οι εκπρόσωποι της Vets in Action, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βόλβης Βασίλη Σιάγκα, θα ενημερώσουν μαθητές και δασκάλους, για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ο δήμος Βόλβης και η διεθνής φιλοζωική οργάνωση, συνεχίζουν την προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών για τα ζώα συντροφιάς, η αρχή της οποίας έγινε από το Δημοτικό Σχολείο Προφήτη.

Η αντιπροσωπεία της φιλοζωικής οργάνωσης, στις 11.00 το πρωί θα επισκεφθεί τον χώρο περίθαλψης ζώων του δήμου Βόλβης, που βρίσκεται στην Κοκκαλού (δίπλα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας). Στον χώρο εκείνο, με επικεφαλής τον κτηνίατρο της Vets in Action  δρ. Konstantin Antov, συνεχίζεται η περίθαλψη, καταγραφή, εμβολιασμός και στείρωση των αδέσποτων ζώων του δήμου, που άρχισε στις 25 Φεβρουαρίου και διαρκεί έως την Τρίτη 12 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Βόλβης και οι «Κτηνίατροι σε Δράση» έχουν μια κοινή πορεία, η οποία άρχισε τον Οκτώβριο του 2017 και  είχε ως αποτέλεσμα την -έως σήμερα- καταγραφή, στείρωση και εμβολιασμό περισσότερων από 1200 αδέσποτων ζώων του δήμου Βόλβης.

Για το πρόγραμμα στειρώσεων, πληροφορίες-ραντεβού στο τηλ.: 2393330115

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ