Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στα 6 καλύτερα Έργα Κοινής Ωφέλειας διεθνώς προκρίθηκε το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών

Μια πολύ τιμητική διάκριση απέσπασε το -υπό ολοκλήρωση- έργο ΣΔΙΤ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών, που υλοποιείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο προκρίθηκε στα 6 καλύτερα, σε διεθνές επίπεδο, στην κατηγορία “Best Utilities Projects in 2019” για Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή στα πλαίσια του θεσμού των “Partnership Awards” που διοργανώνονται στο Λονδίνο.

 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, κ. Γεράνης : «Η δουλειά φέρνει το αποτέλεσμα… και στο ΦΟΔΣΑ έχουμε δουλέψει πολύ , είμαστε υπερήφανοι όλοι για το αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι του ΦΟΔΣΑ και η  Τοπική αυτοδιοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας  γιατί όλοι μαζί  σε μια συλλογική προσπάθεια  φτάσαμε στο σήμερα όχι μόνο να αποτελούμε παράδειγμα για άλλες Περιφέρειες αλλά να έχουμε διεθνή διάκριση.

 

Έχουμε ξεκάθαρο όραμα και στόχους. «Οραματιζόμαστε μια περιφέρεια που με έξυπνες τεχνολογίες θα μειώνει τα απορρίμματα ως και 50%! Μια Περιφέρεια η οποία με την καθημερινή, ενεργό και συστηματική συμμετοχή των πολιτών της θα ανεβάσει δραστικά μέχρι το 2020 τα επίπεδα ανακύκλωσης, ανάκτησης υλικών και θα προωθεί πρακτικές επαναχρησιμοποίησης. Οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς άλλα πρόστιμα, χωρίς άλλες επιβαρύνσεις στους πολίτες!»

 

Όπως δηλώνει ο ίδιος φιλοδοξία του είναι να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης, μεταφόρτωσης, επεξεργασίας και διάθεσης των απορριμμάτων για δυο εκατομμύρια πολίτες και να βάλει το δικό του λιθαράκι στην περαιτέρω εξέλιξη και αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματος.

«Κομβικό στοιχείο της προσπάθειας είναι οι μονάδες επεξεργασίας, που με τη συνεργασία όλης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υλοποιούνται. Με άξονα τη διεθνή εμπειρία, την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, τον οικολογικό σχεδιασμό και τη βιομηχανική συμβίωση, ο ΦΟΔΣΑ  θα προβεί σε λύσεις μέσα από ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων που θα  ενισχύει την Κυκλική Οικονομία. Χρειαζόμαστε μεθοδική και πολλή δουλειά και απ’ ότι φαίνεται θα το πετύχουμε!».

Θέλουμε η Κεντρική Μακεδονία να ανέβει στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών και είμαστε περήφανοι που για ένα τόσο δύσκολο ζήτημα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων,  μας έχουν ως παράδειγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ