Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
18.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
spot_img

Η εκπομπή “Ένα βιβλία ένα ταξίδι” αποχαιρετά τον εκλιπόντα καθηγητή Νικόλαο Μουτσόπουλο

Η εκπομπή “Ένα βιβλία ένα ταξίδι” με τον Στέλιο Λουκά στη TV100 αποχαιρετά τον εκλιπόντα καθηγητή Νικόλαο Μουτσόπουλο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών την περασμένη Τετάρτη 13 Μαρτίου (δείτε ΕΔΩ).
Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ και το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 2 μετά το μεσημέρι ενώ θα προβάλλεται τις ίδιες ώρες και από το διαδίκτυο http://www.fm100.gr.
Ο Νικόλαος Μουτσόπουλος σε μία στοχαστική συνομιλία με τον Στέλιο Λουκά. Μιλά για την πορεία του στην αρχιτεκτονική , την αρχαιολογία και τους τόπους όπου έσκαψε για να αποκαλύψει πολιτισμικούς θησαυρούς της Μακεδονικής γης.
Στην εκπομπή προβάλλονται αποσπάσματα από εκδήλωση προς τιμήν του καθώς και ένα μεγάλο μέρος των βιβλίων που έχει γράψει.
Ο Νικόλαος Μουστόπουλος , υπήρξε μαθητής του Πικιώνη , του Εγγονόπουλου και του Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα.
Άφησε τα χνάρια του στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου Πρέσπας, στο Κάστρο της Ρεντίνας, στο Κάστρο της Ζίχνας Σερρών, στην Καστοριά, στη Βέροια, στη Χαλκιδική,  στη Θεσσαλονίκη, στην Περιστερά, στον Πανάγιο Τάφο και σε δεκάδες άλλους τόπους της Ελλάδας και της καθ ‘ ημάς Ανατολής.
“Η εκπομπή “ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ” , η οποία τον φιλοξένησε πολλές φορές , τον αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη διότι, χωρίς καμία αμφιβολία, και χωρίς υπερβολή, ο Νικόλαος Μουτσόπουλος υπήρξε ένας σπουδαίος επιστήμων με διεθνή ακτινοβολία και μας κληροδότησε ένα κολοσσιαίο πνευματικό έργο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ