Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Λεύκες ή Χαμαίρωπες;», το βιβλίο του Κωνσταντίνου Β. Ζέρβα που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

«Λεύκες ή Χαμαίρωπες;* σκέψεις για τη Θεσσαλονίκη και την πολιτική» είναι ο τίτλος του βιβλίου του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Β. Ζέρβα, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία (τηλ. 2310 277113).

Ο τίτλος του βιβλίου, όπως αναφέρει ο συγγραφέας, αποτελεί το «δια ταύτα» της σκέψης του:  «Λεύκες ή Χαμαίρωπες; Τι επιλέγουμε τελικά; Ευκολία ή ορθότητα; Ατομικό βόλεμα ή συλλογική προοπτική;».

Το βιβλίο, είναι μια ανθολογία κειμένων που φέρουν την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ζέρβα, και χρονολογούνται από το 2010 έως το 2018, δημοσιευμένα σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά portals. Από την ημέρα δηλαδή που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη και ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου περιβάλλοντος και πρασίνου, έως σήμερα, που παραμένει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη».

Αποτελεί ξεκάθαρα ένα εγχειρίδιο για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη, να ανταποκριθεί στον ιστορικό της ρόλο, να πρωταγωνιστήσει. Αλλά και μια σκιαγράφηση της ευρύτερης πολιτικής προσωπικότητας του συγγραφέα.

«Γράφω για το αυτονόητο που πρέπει να το περάσουμε από τη συζήτηση στη διοίκηση. Γράφω για την πρωτοβουλία που μας ένωσε αλλά ξέφτισε στην πορεία. Γράφω για το όραμα που πρέπει όχι απλώς να μείνει ζωντανό αλλά, επιτέλους, να γίνει πραγματικότητα. Γράφω για τη Θεσσαλονίκη μας. Γράφω για τις ζωές μας», υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο σημείωμα του στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, το οποίο έχει σχήμα 14χ21 και αριθμεί 272 σελίδες.

*Λεύκες= αποκαλούνται και «δέντρα των Δημάρχων» γιατί αποτελούν εύκολη λύση: μεγαλώνουν γρήγορα και γίνονται εντυπωσιακά ψηλά, δημιουργώντας ωστόσο σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης, και πάντως κατά τη θητεία… επόμενων δημάρχων.

Χαμαίρωπες= νανοειδή φοινικοειδή δέντρα που αναπτύσσονται αργά και φτάνουν το ύψος μόλις τριών μέτρων, διακρίνονται ωστόσο για την ιδιαίτερη αισθητική και αντοχή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ