Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Με το “Μακεδονία Ξακουστή” και με άγημα Ποντίων ξεκίνησε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Ακολούθησε παρέλαση πολιτών

Με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης να παιανίζει το “Μακεδονία ξακουστή” ξεκίνησε σήμερα μετά τις 11 το πρωί, η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε το άγημα των Ποντίων, των 40 ένστολων νέων και νεανίδων από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και τις ομοσπονδίες που εκπροσωπούν το σύνολο των ποντίων της πόλης.

Η πρωτοβουλία να προπορευθεί των πολιτικών τμημάτων το συγκεκριμένο άγημα ανήκει στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. “Αποτίουμε ελάχιστο φόρο τιμής στους εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους που σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού” δήλωσε σχετικά η κα Πατουλίδου.

Ακολούθησαν μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρέλασαν περήφανα με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια.

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, προκλήθηκε ένταση. Διαδηλωτές που βρίσκονταν στο ύψος του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, κατέβηκαν στο οδόστρωμα και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Στη συνέχεια, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στον χώρο της παρέλασης, κοντά στην εξέδρα, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση και οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα.

Πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων και από την άλλη πλευρά, από τον χώρο πριν το Γερμανικό Προξενείο. Ωστόσο κι εκεί συνάντησαν τον αστυνομικό κλοιό και δεν τα κατάφεραν.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μετά το τέλος της παρέλασης των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου κι αφού προσπάθησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, οι συγκεντρωθέντες, με ελληνικές σημαίες και εικόνες στα χέρια, κινήθηκαν προς τον Λευκό Πύργο, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι πολίτες τραγουδούσαν το “Μακεδονία Ξακουστή” και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

πηγή: thestival

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ