Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του δήμου Νεάπολης-Συκεών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με πληθώρα εκδηλώσεων και φέτος οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του δήμου Νεάπολης-Συκεών «αξιοποιούν» την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), που είναι και η ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, για να φέρουν τα παιδιά κοντά στο βιβλίο και τη λογοτεχνία.
Επί 12 ημέρες οι μικροί επισκέπτες της Δημοτικής Παιδικής Βιβλιοθήκης Συκεών «Αντώνης Σαμαράκης» και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νεάπολης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν συγγραφείς και να ταξιδέψουν μαζί τους στον υπέροχο κόσμο της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, όπως επίσης και στον μαγικό κόσμο της μουσικής.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν ταυτόχρονα και στις δυο Δημοτικές Βιβλιοθήκες τη Δευτέρα 1 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019. Καθημερινά, κατά τις πρωινές ώρες, τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με τους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, θα διαβάζουν μαζί τους παραμύθια και θα συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια.
Στη Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη Συκεών «Αντώνης Σαμαράκης» το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά με την παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ ένας μικρός Οδυσσέας», που θα γίνει από τον ίδιο τον συγγραφέα Μηνά Μητσόπουλο. Πρόκειται για μια ιστορία που μας εξηγεί ότι ο προορισμός δεν έχει τόσο σημασία. Το ζήτημα είναι να προχωράς, να αναρωτιέσαι, να αμφισβητείς… Ο καθένας μας έχει τη δύναμη να υπερνικά κάθε εμπόδιο. Η δύναμη της ψυχής και οι συνετοί συνοδοιπόροι είναι το τιμόνι για το φθάσιμο…
Την ίδια ώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης θα γίνεται δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιών από την ομάδα της «Δημιουργικής Γραφής» της Βιβλιοθήκης, με συντονίστρια την αφηγήτρια-συγγραφέα-θεατρολόγο Στέλλα Τσίγγου. Τα παραμύθια έγραψαν οι Μαρία Μορφίδου, Βίκυ Καραμπασιάδου, Παουλίνα Στογιάνοβα, Χρυσάνθη Καρούτα, Άννα Κωνσταντινίδου και Δέσποινα Φωτιάδου.«Μύθοι του Αισώπου»

Στο μεταξύ η δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιών στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του δήμου Νεάπολης-Συκεών δείχνει να έχει απλώσει ήδη βαθιές ρίζες, καθώς η πρωτοβουλία έχει αγκαλιαστεί από τους μικρούς φιλαναγνώστες που σε κάθε παρουσίαση κατακλύζουν τον χώρο.
Στο πρόγραμμα δίνουν συνέχεια οι «Μύθοι του Αισώπου», που παρουσιάζονται δραματοποιημένα από ομάδα των Θεατρικών Εργαστηρίων Ενηλίκων «Μελίνα Μερκούρη», με στόχο να φέρει τα παιδιά κοντά στην παιδική λογοτεχνία και τη θεατρική τέχνη με ένα άλλο τρόπο. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 7 ετών, με δωρεάν συμμετοχή αλλά με προεγγραφή, με τους γονείς να μπορούν να επικοινωνούν με τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες για περισσότερες πληροφορίες.
Η πρώτη δραματοποιημένη αφήγηση των «Μύθων του Αισώπου» θα γίνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, στις 6:30 μ.μ., για να ακολουθήσει η αντίστοιχη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στις 6:30 μ.μ.INFO:

-Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών, Οδυσσέως Φωκά 46, Συκιές, Τηλ.: 2310.217376

-Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, Αμασείας 19-21, Νεάπολη, Τηλ.: 2310.635060
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΚΕΩΝ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ