Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Φύτεμα μελισσοκομικών φυτών με «βόμβες» σπόρων φυσικής καλλιέργειας στη Νέα Παραλία

Φύτεμα μελισσοκομικών φυτών με «βόμβες» σπόρων φυσικής καλλιέργειας διοργανώνει στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών) ο Σύλλογος Φίλων Νέας Παραλίας, την Κυριακή  31 Μαρτίου 2019, στις 11 π.μ. 

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος:

Βρισκόμαστε στο 2019 μ.Χ. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση ενός μετατραυματικού σοκ από απανωτά μνημόνια και μετα-μνημόνια  και σε μια εκλογική υποθερμία. Όλη; Όχι όλη! Στη Θεσσαλονίκη θέλουμε να δουλέψουμε για να φέρουμε την Άνοιξη. Πώς θα γίνει αυτό; Με  τα λουλούδια φυσικά!

Παίρνουμε έμπνευση από το βιβλίο το «Ψωμί των Πρώτων Χρόνων» του Χάινριχ Μπελ, από την αθώα αλλά στοχοπροσηλωμένη δεσποινίδα Ρούμφιους και τον Μασανόμπου Φουκουόκα που είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε πρώτος τη «φυσική καλλιέργεια».

Θέλουμε ο Κήπος των Εποχών να γίνει ένα πραγματικό λιβάδι αγριολούλουδων, που να το χαρούμε όλοι όσοι ζούμε σε αυτή την πόλη.

Στις 31 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, στις 11πμ  συγκεντρωνόμαστε στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών. Θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε μικρές βόμβες σπόρων για φυσική καλλιέργεια, θα μάθουμε ποια θα είναι τα αγριολούλουδα που θα εμφανιστούν σε λίγο καιρό, θα ακούσουμε την ιστορία της δεσποινίδας Ρούμφιους, που τήρησε την υπόσχεσή της κι ομόρφυνε τον κόσμο και φυσικά θα βομβίσουμε τη γη!

Ότι καιρό και να κάνει, μικροί και μεγάλοι , φέρτε μόνο την καλή σας διάθεση στην ωραία Νέα Παραλία, στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών.

Η δράση εντάσσεται στο έργο «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Συνοχής – Προστασίας του Περιβάλλοντος, Πολιτιστικής Δημιουργίας  και Καινοτόμων Πρωτοβουλιών Δικτύωσης Νέων στη Μακεδονία – Θράκη».

https://www.facebook.com/events/1204005709759576/

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ»

ΒΛΑΤΑΔΩΝ 1    54634 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τηλ. 2310 228320

e-mail: filoi.neas.paralias@gmail.com

www.facebook.com/filoineasparalias

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ