Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
12.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

«Θρησκευτική Αρμονία» στο 1ο Συνέδριο Θρησκειών του κόσμου που έγινε στη Θεσσαλονίκη

«Θρησκευτική Αρμονία» ήταν ο τίτλος του 1ου Συνεδρίου Θρησκειών του Κόσμου που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 28 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Electra Palace, στη Θεσσαλονίκη. Την έναρξη του Συνεδρίου, που διοργανώθηκε από την Μουσουλμανική Κοινότητα Ελλάδας Αχμαντίγια, κήρυξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης καλωσόρισε την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, τόνισε τη σημασία που έχει για να είναι πιο ειρηνικός ο κόσμος ενώ επισήμανε ότι το όνομα του Ισλάμ παραβιάζεται εξαιτίας των ενεργειών μιας εξτρεμιστικής μειονότητας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παραπομπή του Αγίου Κορανίου και τη μετάφρασή του.

Η πρώτη ομιλία δόθηκε από τον κ. Λάζαρο Σεφιχά, αντιπρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της συνύπαρξης και της διαβίωσης, σε αρμονία με αλλόθρησκους, και τόνισε το πολυθρησκευτικό υπόβαθρο της Θεσσαλονίκης.

Η δεύτερη ομιλία δόθηκε από τον πατέρα Αλέξανδρο Σαλμά, εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Ο πατέρας χαρακτήρισε το γεγονός ως ένα καλό βήμα προς την ειρηνική συνύπαρξη.

Μετά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, το λόγο πήρε ο Imam Atta-Ul Naseer (στη φωτογραφία) Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αχμαντίγια Ελλάδας. Ο κ. Naseer τόνισε την ισλαμική προοπτική της Θρησκευτικής Αρμονίας μέσω των λόγων του Μίρζα Μασρούρ Άχμαντ, που είναι ο ανώτατος επικεφαλής της παγκόσμιας Μουσουλμανικής Κοινότητας Αχμαντίγια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σιωπηλές προσευχές και δείπνο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ