Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Παρουσία του πρωθυπουργού η επίσημη εκδήλωση του Χρήστου Γιαννούλη, υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Βελλιδείου, πραγματοποιήθηκε απόψε Πέμπτη 28 Μαρτίου, η πρώτη επίσημη εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη.

O Αλέξης Τσίπρας κατά την είσοδο του στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα, από φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση, η οποία είχε παρουσιαστή τον γνωστό δημοσιογράφο Κωστή Ζαφειράκη, με μια όμορφη ερμηνεία, συνοδεία πιάνου του τραγουδιού,  “Όμορφη Πόλη” του Γιάννη Θεοδωράκη.

Στη εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο δημοσιογράφος Κλέαρχος Τσαουσίδης.

Αλ. Τσίπρας: Ο  Χρήστος Γιαννούλης θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές – Θα είναι ο καλύτερος περιφερειάρχης για την Κεντρική Μακεδονία

Στην ομιλία του Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε τη χαρά του που συντάσσεται διπλά στον μεγάλο και όμορφο αγώνα που όπως είπε δίνει ο Χρήστος Γιαννούλης και όσοι τον συντροφεύετε”.

Ο κ. Τσιπρας τόνισε ότι δίνουν μάχη από καρδιάς απέναντι σε ένα συντηρητικό κατεστημένο της Θεσσαλονίκης.

“Είναι αγώνας καρδιάς γιατί θέλει να προτάξει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση, τον υγιή πατριωτισμό απέναντι στην πατριδοκαπηλεία, τις δυνάμεις της κοινωνικής συνοχής, δημοκρατίας, αλληλεγγύης απέναντι στις δυνάμεις του φόβου, του μίσους, της μισαλλοδοξίας”, ειπε.

Παράλληλα σημείωσε ότι είναι αγώνας κρίσιμος ο οποίος και μπορεί να αποβεί νικηφόρος.

“Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μιλούν με συνθήματα και κραυγές, όχι με επιχειρήματα.

Οι δυνάμεις της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής, απέναντι στις δυνάμεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ακραίας δεξιάς”,δήλωσε.

gia-3.jpg

Αναφερόμενος στην επίσης παρούσα υποψήφια δήμαρχο, Κατερίνα Νοτοπούλου, είπε ότι αυτή η μάχη έχει ως επίκεντρο και τη Θεσσαλονίκη. “Δίνουμε τον αγώνα της προόδου”, σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας για τον Χρήστο Γιαννούλη, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια, που  άσκησε το λειτούργημα του δημοσιογράφου με εντιμότητα, σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στις αξίες του πλουραλισμού και της ενημέρωσης.

Όπως είπε μπαίνει σήμερα μπροστά σε ένα συλλογικό αγώνα, όχι για να διεκδικήσει αύριο μια βουλευτική έδρα ή μια θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή, “αλλά για να εκπροσωπήσει τις δικές μας και τις δικές σας αξίες και να κάνει ένα βήμα μπροστά για την Κεντρική Μακεδονία”.

Ο πρωθυπουργός, εξέφρασε την πεποίθηση ότι “ο Χρήστος Γιαννούλης θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές και ότι μπορεί να είναι και θα είναι ο καλύτερος περιφερειάρχης για την Κεντρική Μακεδονία”, “ένας περιφερειάρχης για τους πολλούς”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με ευχές από την ηθοποιό Μπέττυ Βαλάση, θεία του Χρήστου Γιαννούλη. Χαιρέτισε, επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρήστος Αρκούδης.

Χρ. Γιαννούλης: Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί και πρέπει να είναι δυναμικός παράγοντας οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια

Την άποψη ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί και πρέπει να είναι δυναμικός παράγοντας οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», Χρήστος Γιαννούλης.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «η ΠΚΜ μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία, με κοινωνικό πρόσημο».

«Ενώ έχουμε να σχεδιάζουμε το πρόγραμμα συνοχής του 2021-2027, οι κύριοι Τζιτζικώστας και Μπακογιάννης μαλώνουν, σαν τα μωρά παιδιά, για το ποιος ήταν καλύτερος στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται το 2020. Εκεί που μπαίνει και η δική μας σφραγίδα για τον τόπο μας και για την Κεντρική Μακεδονία είναι για τις επόμενες δεκαετίες» ανέφερε ο κ. Γιαννούλης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε στόχους, μεταξύ των οποίων, η ενίσχυση της απασχόλησης, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η καινοτομία, η τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, κ.α.

«Εμείς, «Κοιτάμε Μπροστά», κοιτάμε ψηλά και βαδίζουμε στο δρόμο της συστηματικής και οργανωμένης δουλειάς που θα τρυπήσει την φούσκα της κενής επικοινωνίας και θα σπάσει το απόστημα που προκάλεσαν εννέα χρόνια διαχείρισης της Κεντρικής Μακεδονίας από δύο ονόματα: Ψωμιάδης και Τζιτζικώστας» τόνισε ο κ. Γιαννούλης και συνέχισε:

«Εννιά χρόνια τώρα από την στιγμή που ανέλαβε ο Ψωμιάδης και παρέδωσε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον διάδοχο του και σημερινό περιφερειάρχη, έχουν ειπωθεί και διαφημιστεί πολλά λόγια και ελάχιστες πράξεις. Ο σφετερισμός μάλιστα της δουλειάς των άλλων, είτε πρόκειται για δήμους, φορείς ή ακόμη και την κυβέρνηση, είναι η μόνη καινοτομία που έχουν αναπτύξει με απίστευτο θράσος και αποτελεσματικότητα. Είναι ίσως και το μόνο που θα μπορούσαν να προβάλουν ως επίτευγμα αυτών των εννέα χρόνων».

πηγή: thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ