Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
22.5 C
Thessaloniki
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img

3rd Gourmet Exhibition στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το 3rd Gourmet Exhibition πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά υπό την αιγίδα του 9ου Thessaloniki Food Festival η 3rd Gourmet Exhibition, στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι στις 6, 7 και 8 Απριλίου. Πρόκειται για έκθεση Ελλήνων παραγωγών, της τυποποιημένης παραγωγής με σκοπό την υποστήριξη και ισχυροποίηση στο εξωτερικό της Ελληνικής γαστρονομικής κληρονομιάς.

Η Gourmet Exhibition διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προβολή των παραγωγών εκλεκτών ελληνικών τροφίμων με δυναμικό και διαδραστικό τρόπο. Η έκθεση προσελκύει εκθέτες από όλες τις περιοχές της χώρας και φιλοξενεί αγοραστές κυρίως από την Ευρώπη, αλλά όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώνονται εκδηλώσεις γευστικές δοκιμές από γνωστούς γευσιγνώστες και δημοσιογράφους γαστρονομίας στις τράπεζες γευσιγνωσίας. Κεντρικό ρόλο έχει το πρώτο Olive Bar στην Ελλάδα όπου κοινό και τους επιχειρηματίες μπορούν να γνωρίσουν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές από πιστοποιημένους επαγγελματίες. Στη φετινή διοργάνωση προστέθηκε το Deli Bar όπου εμπεριέχει κάθετη γευσιγνωσία ελληνικών προϊόντων. Στο Mentoring Corner σύμβουλοι επιχειρήσεων προσφέρουν την τεχνογνωσία τους τόσο στους εκθέτες όσο και στους αγοραστές. Η έκθεση πλαισιώνεται επίσης από σύνολο παράλληλων εκδηλώσεων που στόχο έχουν την ανάδειξη του ελληνικού brand name.

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου Το Thessaloniki Food Festival συμμετέχει με δύο εκδηλώσεις:

12.45 Αποθήκη Γ΄Λιμάνι
“Πως μια πόλη γεννάει τουρίστες?” Συζήτηση με τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Δ.Θ. Σπύρο Πέγκα , παραγωγούς και δημοσιογράφους

13.30 “Ιστορίες από το ράφι και την κάβα με γεύσεις από τη Θεσσαλονίκη”

Οι chef ambassadors Μιχάλης Αδαμίδης, Βαγγέλης Ασημακόπουλος και Γιάννης Χατζηπαρασίδης του «9ου Thessaloniki Food Festival» ετοιμάζουν απρόοπτα και γρήγορα, χωρίς μαγείρεμα, νοστιμιές με προϊόντα των εκθετών της «3rd Gourmet Exhibition», ενώ η Αλεξάνδρα Ανθίδου από την ένωση «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» τις παντρεύει με κρασιά και αποστάγματα από τα οινοποιεία της Διαδρομής του Κρασιού της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ