Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Μήπως είσαι ο τύπος μου;” από την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

Η Κινηματογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και τους φίλους της, στην 12η προβολή για τη σεζόν 2018-2019 με την ταινία “Μήπως είσαι ο τύπος μου;”.

Η προβολή θα γίνει την  Τετάρτη  3 Απριλίου, ώρα 21.00′, στον κινηματογράφο Βακούρα Ι, Ιωάννου Μιχαήλ 8, τηλ. 231 023 3665.

Προλογίζει ο κριτικός κ.  Σωτήρης Ζήκος

Γαλλία / Βέλγιο  2014

Διάρκεια: 111’

 Σκηνοθεσία: Lucas Belvaux

Πρωταγωνιστούν: Émilie Dequenne, Loïc Corbery, Sandra Nkake

Ένας βέρος Παριζιάνος, νεαρός καθηγητής φιλοσοφίας βρίσκεται με απόσπαση σε γυμνάσιο της επαρχιακής πόλης Αράς. Εργένης, αποφεύγει τις μακροχρόνιες σχέσεις, τις δεσμεύσεις, τα παιδιά, τώρα όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με την πραγματικότητα ότι αυτές οι μεταθέσεις συμβαίνουν στους single ανθρώπους, ακριβώς επειδή δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις. Αυτός όμως, ένας κυνικός 40άρης, που δεν πιστεύει στον απόλυτο έρωτα κι είναι έτοιμος να πληρώσει το τίμημα, γνωρίζει την Τζένιφερ, μία κομμώτρια, χωρισμένη μητέρα και ντόπια «επαρχιώτισσα». Η ζεστασιά, η αισιοδοξία της, η παιδικότητά της τον έλκουν και οι δυο τους ξεκινούν μία σχέση αν και δεν έχουν τίποτα κοινό…

Ο ηθοποιός και τώρα σκηνοθέτης Λουκά Μπελβό επιχειρεί να παλέψει με τα κλισέ της ρομαντικής κομεντί, έστω και μέσα στο αρχετυπικό σχήμα του «Πυγμαλίωνα» και της αδαούς κοπέλας, το οποίο έχουμε δει τόσες φορές στο σινεμά (κι όχι μόνο). Για αυτό και επιλέγει τον Λοΐκ Κορμπερί, έναν ψυχρό θεατρικό ηθοποιό (της σχολής της Κομεντί Φρανσέζ) και του πετάει σε αντίστιξη τη ζουμερή, χαρά της ζωής (μεταμορφωμένη από τη «Ροζέτα») Εμιλί Ντεκέν. Εκείνη δίνει ανθρωπιά, τρυφερότητα σ’ έναν ρόλο του ανθρώπου γεμάτου ελπίδα (αυτό δεν είναι κι ο έρωτας άλλωστε;), εκείνος κουβαλά το μαύρο σύννεφο του ανάπηρου συναισθηματικά ανθρώπου που δεν μπορεί να βγει από τα όριά του και τεστάρει τα δικά σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ