Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
12.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Σεμινάρια Αφήγησης Παραμυθιών στο Φεστιβάλ Μάης των Παραμυθιών 2019

Στο πλαίσιο της γιορτής “Μάης των Παραμυθιών, Μέρες Παραμυθιών” που οργανώνει η Action Art για όγδοη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου, το σεμινάριο για την Εκπαίδευση στην Αφήγηση Παραμυθιών, «Τα διαφορετικά πρόσωπα της γυναίκας στα παραμύθια», σε συνεργασία με τον J. Porcherot, αφηγητή και ιδρυτή του Φεστιβάλ Nuit des Contes & Rencontres Contees/ Loire ,στη Γαλλία, τη Ροδάνθη Δημητρέση , αφηγήτρια, εικαστικό και με τη συμμετοχή της Αίγλης Μπρούσκου, ανθρωπολόγο, ειδική ερευνήτρια του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού.
18- 21 Μαΐου. Αφηγήσεις σε διαφορετικούς χώρους και κοινό. Oι αφηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από αφηγητές σε διαφορετικούς χώρους, σε διαφορετικό ηλικιακό κοινό και είναι οργανωμένες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και της εκπαίδευσης των συμμετεχόντων στα σεμινάρια.
21 Μαΐου, σεμινάριο « Le conte, un art de la relation : Pédagogie de la langue par le conte ». Σεμινάριο για τους καθηγητές της γαλλικής γλώσσας & γαλλόφωνους. «Το παραμύθι, μια τέχνη που διαμορφώνει σχέσεις: Διδασκαλία και εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας μέσα από το παραμύθι».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί για έκτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την Emilie Lehr ,ειδική εκπαιδεύτρια στο τομέα εκπαίδευσης της γαλλικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας , (chargée de cours στο Aristotle Universite de Thessaloniki et Formatrice dans les domaines du Français Langue Étrangère (FLE), labellisée TV5MONDE στην εταιρεία TV5MONDE), τον J. Porcherot, αφηγητή και ιδρυτή του Φεστιβάλ Nuit des Contes & Rencontres Contees/ Loire, στη Γαλλία και την Ροδάνθη Δημητρέση, αφηγήτρια, εικαστικό, παιδαγωγό.
Για περισσότερες πληροφορίες : www.action-art.gr, info@action-art.gr και στο τηλέφωνο: 2310 266 857

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ