Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Ουρανία” του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στο Θέατρο Σοφούλη

Το Θέατρο Σοφούλη υποδέχεται για τρεις μόνο παραστάσεις την «Ουρανία». Μετά από δύο σαιζόν με συνεχόμενα sold out στο θέατρο 104, το συγκινητικό, σύγχρονο κείμενο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεημάν, με τη Δανάη Μπάρκα στον ομώνυμο ρόλο, κάνει στάση στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 21.00′ και την Κυριακή 14 Απριλίου στις 19.00′.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Ουρανία είναι φίλη σου, αλλά μάλλον δεν το ξέρεις. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ν’ ανήκεις στους 240 φίλους της στο Facebook. Στην πραγματική ζωή είναι κάπως δύσκολο να τη συναντήσεις μιας κι η Ουρανία δε βγαίνει απ’ το σπίτι, παρά μόνο για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο… Η Ουρανία είναι ερωτευμένη. Πολύ. Και φοβάται περισσότερο. Η Ουρανία χαίρεται, θυμώνει, γελάει και κλαίει. Η Ουρανία έχει σκοτεινά μυστικά. Έχει κι ένα μεγάλο Όνειρο, αλλά αυτό θα σου το εκμυστηρευτεί μόνο αν σε εμπιστευτεί πραγματικά.

Η Ουρανία είναι ένας αμφίθυμος μονόλογος πάνω στο όνειρο και τη ματαίωση του, πάνω στον απόλυτο έρωτα και την ολοκληρωτική μοναξιά. Μα πάνω απ’ όλα είναι η πορεία ενός νέου ανθρώπου σε έναν κόσμο που δεν κατανοεί. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος με τρυφερότητα και χιούμορ καταγράφει την ψυχοσύνθεση μιας νέας γυναίκας εγκλωβισμένης σε ένα παιδικό δωμάτιο και ο Γιώργος Σουλειμάν προσεγγίζει με ευαισθησία τις πιο κρυφές πτυχές μιας αιχμηρής προσωπικότητας. Η ανερχόμενη Δανάη Μπάρκα στον ομώνυμο ρόλο εναλλάσσει πρόσωπα και συναισθήματα δημιουργώντας μια ηρωίδα που θα μείνει στο μυαλό και την καρδιά σας για πολύ καιρό.

Συντελεστές

Κείμενο: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Σκηνοθεσία : Γιώργος Σουλειμάν
Ερμηνεία : Δανάη Μπάρκα
Art Direction: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Παραγωγή : People Entertainment Group
Παραστάσεις

Τετάρτη 10, Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στις 21.00 και Κυριακή 14 Απριλίου 19.00
Εισιτήρια

Γενική είσοδος 15 ευρώ
Προπώληση μέσω viva http://bit.ly/2Fbr8YD
Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο  5
Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Τ.Κ. 55131 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310423925,
www.theatrosofouli.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ