Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στην Έδεσσα το έργο της Στέλλας Καριάκα «Ταξιδεύοντας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Με το έργο της «Ταξιδεύοντας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», η γνωστή ζωγράφος Στέλλα Καριάκα … ταξιδεύει μαζί με την έκθεση «Μια περιφέρεια-Πολλές Ομορφιές». Η συγκεκριμένη έκθεση, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Σύλλογο Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας, θα παρουσιαστεί στην Έδεσσα, στην αίθουσα Παρθεναγωγείου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 5 Απριλίου, ώρα 19.30′ από την αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

«Μέσω του έργου μου θα ήθελα να προτρέψω όλους να επισκεφθούν τις ομορφιές της Μακεδονίας μας και να ακουστεί το ηχηρό μήνυμά παντού», ανέφερε σε δήλωση της η κ. Καριάκα.

Η έκθεση, που πραγματοποιεί περιοδεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ως στόχο να παρουσιάσει το έργο και την προσπάθεια του Συλλόγου Ζωγράφων που αναδεικνύεται μέσα από καλαίσθητες απεικονίσεις, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας μας.

“Η προσπάθεια μύησης στη ζωγραφική και γενικότερα στον πολιτισμό είναι διαρκής και αέναη και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει δράσεις και επιδιώκει συνεργασίες που θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να εντείνουν την επαφή τους με την τέχνη. Έτσι, μπορούν να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν σε μία έκθεση ζωγραφικής. Η Πέλλα είναι μια περιοχή με σπουδαίο πολιτισμό και πλούσια παράδοση και είμαι σίγουρη ότι θα ‘αγκαλιάσει’ και αυτή την πρωτοβουλία. Σας προσκαλώ να τιμήσετε κυρίως, τους δημιουργούς των έργων τέχνης με την παρουσία σας” ανέφερε στο κάλεσμα της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Η έκθεση υποστηρίζεται από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 12 Απριλίου, ενώ οι ώρες λειτουργίας καθορίζονται ως εξής: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30, Σάββατο – Κυριακή, 11:00 – 14:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ