Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στην 3η “Gourmet Exhibition 2019” στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην 3η “Gourmet Exhibition 2019”, την έκθεση ελληνικών τυποποιημένων προϊόντων που ξεκινά αύριο Σάββατο 6 Απριλίου 2019, συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για δεύτερη συνεχή χρονιά.  Πρόκειται για την έκθεση προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, μελιού και μαρμελάδων, ξυδιών και αρτυμάτων, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών, βοτάνων και φυσικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Απριλίου 2019, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Γ΄).

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων των παραγωγών που θα συμμετάσχουν, η διεύρυνση του πελατολογίου των επιχειρήσεων και η επαφή τους με επιβεβαιωμένους, στοχευμένους αγοραστές από το εξωτερικό. Κεντρικός στόχος είναι η προώθηση και προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας και των εκλεκτών «προϊόντων- σημαίας» της μακεδονικής γης, ώστε το καταναλωτικό κοινό και οι επιχειρήσεις του κλάδου να εξοικειωθούν με την εκλεκτή αγροδιατροφική παραγωγή και να χρησιμοποιήσουν τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το όραμα της Gourmet, με την έμπρακτη συμμετοχή της και τη στήριξη της στις καινοτόμες ιδέες. Η Περιφέρεια επιδιώκει με τη δυναμική παρουσία της στην έκθεση την υποστήριξη και ισχυροποίηση στο εξωτερικό της υπεροχής της γαστρονομικής παράδοσης της Κεντρικής Μακεδονίας, την αποτελεσματική προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας και την ανάδειξη και προώθηση μικρών και μεσαίων παραγωγών υψηλής ποιότητας και καινοτομίας. Η αξία της Μακεδονικής Κουζίνας και ο ξεχωριστός χαρακτήρας της οφείλεται κυρίως στην ποιότητα των τοπικών προϊόντων. Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει τα μοναδικά μακεδονικά προϊόντα, όπως οι ελιές, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τα προϊόντα delicatessen και να δοκιμάσει τις εξαίσιες συνταγές που μπορεί κάποιος να μαγειρέψει με τα πολύτιμα αγαθά της μακεδονικής γης», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά.

Στη φετινή τρίτη διοργάνωση της έκθεσης “Gourmet Exhibition” θα συμμετάσχουν 80 μοναδικοί παραγωγοί από κάθε μεριά της Ελλάδας, με υψηλής ποιότητας τρόφιμα, πρώτη ύλη, τυποποιημένα και καινοτόμα προϊόντα, γεωγραφική ένδειξη και ηχηρά brand names. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες, το καταναλωτικό κοινό και οι επαγγελματίες στο χώρο της γαστρονομίας, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα περίπτερα των παραγωγών, να δοκιμάσουν τα εκλεκτά προϊόντα τους, να συζητήσουν μαζί τους, να ενημερωθούν για την παραγωγή, τις πρώτες ύλες, τη διάθεση και τις τιμές, να κάνουν παραγγελίες και αγορές χονδρικής ή λιανικής.

Στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιάσουν τα νέα αγροδιατροφικά τους προϊόντα που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία και η δυνατότητα σύναψης συμφωνιών και υλοποίησης εμπορικών συναλλαγών. Η 3η Gourmet Exhibition 2019 υποστηρίζει τη συμμετοχή των Μακεδονικών Προϊόντων και παραγωγών από τη Μακεδονία, με το 50% των επιχειρήσεων να κατάγονται από την Κεντρική Μακεδονία και το 90% να συνεργάζονται ήδη.

H έκθεση πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπως γευσιγνωσίες, ανοιχτές συζητήσεις και παρουσιάσεις, το “Olive Bar” για γευσιγνωσίες ελαιολάδων και ελιές, το “Deli Bar” για δοκιμές μελιού, ροφημάτων, σοκολάτες, παγωτά, τουρσιά, και αλείμματα, σαρακοστιανές συνταγές και άλλα πολλά προϊόντα, τις Τράπεζες Γευσιγνωσίας, καθώς και σεμινάρια για κάθε ενδιαφέρον, όπως παραγωγή φυσικών καλλυντικών και σαπουνιών, food-styling, γαστροτουρισμός και τυποποίηση. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό που έρχεται στην έκθεση χωρίς επιπλέον κόστος. Κορυφαίο γεγονός της έκθεσης, είναι τα Βραβεία Κοινού και τα Specialists Awards. Στα Specialist Awards, πέντε ειδικοί από το χώρο της γαστρονομίας αξιολογούν τα καλύτερα προϊόντα και βραβεύονται Κυριακή στις 20.00 στην Αποθήκη Γ΄.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

–        Σάββατο 6/4/19, 13:00-21:00

–        Κυριακή 7/4/19, 11:00-21:00

–        Δευτέρα 8/4/19, 11:00-17:00

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ