Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Παράταση Παραστάσεων για τη «Νεράιδα και το Παληκάρι» στο Ράδιο Σίτυ

Παράταση έως τις 14 Απριλίου δόθηκε στην παράσταση «Η Νεράιδα και το Παληκάρι» στο Ράδιο Σίτυ (Παρασκευοπούλου 9, τηλ. 231 081 9153) λόγω αυξημένης προσέλευσης του κοινού.

Πενήντα 50 χρόνια μετά την ανεπανάληπτη αισθηματική κωμωδία της Finos Films , “Η Νεράιδα και το παληκάρι”παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε διασκευή –σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με τους Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτη Πετράκη, την Χρυσούλα Διαβάτη στο ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη και τον Γιώργο Κωνσταντίνου στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη, σε μια υπερπαραγωγή με 30μελή θίασο, τον Κρητικό σύλλογο «Βρακοφόροι Δυτικής  Μακεδονίας» και τον δημοφιλή Κρητικό λυράρη Νίκο Ζωιδάκη με την ορχήστρα του να ερμηνεύει ζωντανά μαντινάδες και την παραδοσιακή Κρητική μουσική της παράστασης.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
«Στην Κρήτη όπου διαδραματίζεται η ιστορία μας, οι βεντέτες έχουν την τιμητική τους. Έτσι λοιπόν οι δύο γνωστές και εύπορες οικογένειες οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, κρατώντας την παράδοση της βεντέτας ανά τους αιώνες, είναι στα μαχαίρια. Δεν μιλούν, ούτε χαιρετούνται όταν ανταμώνουν και φυσικά προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν μακριά τα μοναχοπαίδια τους μην τύχει και ειδωθούν και αγαπηθούν.

Συντελεστές Παράστασης:
Κείμενο: Λάκης Μιχαηλίδης
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Παραδοσιακή Κρητική Μουσική
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Βασίλης Πλατάκης
Φωτογράφος: Μάνθος Τσακιρίδης
Video trailer: Φώτης Φωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης: Κων/νος Φρίγγας
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Βοηθός παραγωγής: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κορινθίου (Κατερινιώ), Παναγιώτης Πετράκης (Μανούσος), Σταύρος Νικολαίδης (Ενωμοτάρχης), Σπύρος Μεριανός (Ιερέας), Ευτυχία Φαναριώτη (Λενιώ), Ανδρέας Κωνσταντινίδης (Μανολιός) και στον ρόλο του Βροντάκη ο Κοσμάς Ζαχάρωφ.
Φιλική συμμετοχή: Πέτρος Ξεκούκης
Στον ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη η Χρυσούλα Διαβάτη
Στον ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη ο Γιώργος Κωνσταντίνου
Συμμετέχουν: Κων/νος Φρίγγας, Χρήστος Ιντζέογλου (χωροφύλακας), Άρης Δελαγραμμάτικας (Μαθιός) και ο Κρητικός Σύλλογος «Βρακοφόροι Δυτικής Μακεδονίας»

Ημέρες και ώρες επόμενων παραστάσεων:

Κυριακή 7/4:  ώρες 17.00′ και 20.00′

Τετάρτη 10/4, Πέμπτη 11/4, Παρασκευή 12/4: ώρα 21.00′

Σάββατο 13/4: ώρες 18.00′ και 21.00′,
Κυριακή 14/4, ώρα 19.00′.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ