Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος: θα τρέξουν στον αγώνα Δημάκη και Ανδρικοπούλου

Η Ντενίζ Δημάκη και η Ζωή Ανδρικοπούλου είναι δύο από τις πολλές σπουδαίες αθλήτριες που θα κυνηγήσουν κορυφαίες επιδόσεις στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου.

Με την σκέψη στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, οι δύο πρωταθλήτριες μίλησαν για τους στόχους τους, αλλά και για τα συναισθήματα που τους δημιουργεί η επικείμενη συμμετοχή τους.

Η 41χρονη Ντενίζ Δημάκη θα τρέξει για άλλη μια χρονιά στο δρόμο 10 χλμ, στηρίζοντας με την παρουσία της τον θεσμό: «Αγαπώ τη Θεσσαλονίκη και όποτε μου δοθεί ευκαιρία συμμετέχω στον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. Το αξίζει, γιατί είναι μία εξαιρετική διοργάνωση, σε μία πανέμορφη πόλη που αγαπά τον αθλητισμό. Πέρα τούτου, είναι ό,τι χρειάζεται η Μακεδονία μας: Έναν δυνατό Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο και δρόμους αποστάσεων» δήλωσε.

Από την πλευρά της, η Ζωή Ανδρικοπούλου θα τρέξει στον δρόμο 5 χλμ, αγώνισμα στο οποίο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στον περσινό αγώνα, στον οποίο η ένθερμη υποστήριξη των θεατών αποτελεί ένα επιπλέον θετικό στοιχείο: «Ο ανταγωνισμός στην άσφαλτο είναι το κάτι ξεχωριστό για εμένα, γιατί έχω την δυνατότητα και τρέχω γρήγορα σε πίστα εκτός σταδίου, που δεν τη βαριέσαι. Ξεχύνεσαι στο δρόμο και συνήθως έχεις και την υποστήριξη κόσμου, όπως στη Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται ο αγώνας το μεσημέρι και έχει πολλούς θεατές που σε εμψυχώνουν, πράγμα πολύ σημαντικό για εμάς τους αθλητές» επισήμανε.

Η 23χρονη αθλήτρια τόνισε επίσης ότι απολαμβάνει κάθε απόσταση μεταξύ 1.500μ. και 5.000μ.: «Δεν έχω κατασταλάξει ποια απόσταση μου ταιριάζει περισσότερο. Μου αρέσει να τρέχω τόσο τα 1.500 όσο και τα 5.000μ., ενώ θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα απόσταση και τα 3.000μ.. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα φανεί σε πιο αγώνισμα είμαι καλύτερη και θα δώσω βάση σε αυτό. Η ηλικία βοηθάει στο να αποκτήσει μία αθλήτρια αγωνιστική εμπειρία, ωριμότητα διαχείρισης στις δύσκολες κούρσες και αντοχή στο σώμα για τις επιβαρύνσεις που δέχεται» κατέληξε.

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας στις 08:00 και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ