Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
13.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img

Στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια” τα παιδιά του 3ου νηπιαγωγείου Περαίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Μαλλιάρης- Παιδεία “Ανατόλια” έκαναν σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου, το πρωί, τα παιδιά του 3ου νηπιαγωγείου Περαίας, όπου, εκτός των άλλων, συνάντησαν την συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μαρία Μελίδου.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από τους παιδαγωγούς, ξεναγήθηκαν σε όλα τα τμήματα του βιβλιοπωλείου και ενημερώθηκαν από τα στελέχη του οργανισμού για τις εκδόσεις και τις κατηγορίες παιδικών βιβλίων.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου, στον 1ο όροφο, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ “Πως γεννιέται ένα βιβλίο” και διασκέδασαν με την προβολή του DVD Καραγκιόζη με θέμα: «Ο Καραγκιόζης Πυροσβέστης». Ένα έργο οικολογικού περιεχομένου με τον καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Χατζή.

Στην συνέχεια, η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρία Μελίδου αφηγήθηκε το μουσικό παραμύθι της «Το Όνειρο ταξιδεύει στην Ορχήστρα της Φύσης» που κυκλοφόρησε πρόσφατα, σε εικονογράφηση Ελεονώρας Βαράτη, από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία. Η συγγραφέας έφερε μαζί της και παρουσίασε στα παιδιά τα μουσικά όργανα που αναφέρονται στο παραμύθι και τους ήχους της φύσης, μέσα από τα όργανα, έπαιξε μαζί τους και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα τους.

Τα παιδιά, έφυγαν χαρούμενα από το βιβλιοπωλείο, με τις γνώσεις που αποκόμισαν και μ’ ένα μικρό βιβλιαράκι που τους χάρισε ο οργανισμός Μαλλιάρης-Παιδεία!

 

«Το Όνειρο ταξιδεύει στην Ορχήστρα της Φύσης»

Η ιστορία του παραμυθιού της Μαρίας Μελίδου είναι ένας καμβάς γεμάτος διαφορετικούς ήχους που συναντάμε σε ένα φυσικό τοπίο. Tα παιδιά μέσα από την αφήγηση και την περιπέτεια του ήρωα, ευαισθητοποιούνται για τους γύρω ήχους που μας περιβάλλουν και δεν τους προσέχουμε. Εμβαθύνουν σε αυτούς, ενεργοποιούν τη φαντασία τους ώστε να γίνουν καλοί ακροατές.

Παράλληλα μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται πώς είναι δομημένη μια ορχήστρα, μια μουσική σύνθεση. Αυτός είναι και ο σκοπός του παραμυθιού, να ανοίξει το παράθυρο της φαντασίας, της ακουστικής αντίληψης και της ευαισθητοποίησης στο περιβάλλον.

Διαστάσεις: 21χ29, Σελίδες: 47, Εξώφυλλο: Σκληρό

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ