Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Διάλεξη με θέμα: “Οι λόγοι που τρώμε παραπάνω” στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Γνωρίζουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την υγιεινή διατροφή. Όταν όμως, έρχεται η ώρα να εφαρμόσουμε όσα γνωρίζουμε, δυσκολευόμαστε. Ποιοι είναι οι λόγοι που τρώμε παραπάνω απ’ όσο χρειαζόμαστε, λοιπόν; Ποια είναι τα είδη της πείνας; Τι συμβαίνει και δεν μπορούμε να χορτάσουμε; Τρώμε άραγε συνειδητά; Υπάρχει τρόπος να κάνουμε την υγιεινή διατροφή πράξη;

Όλες αυτές τις απορίες μας, θα λύσει ο διατροφολόγος Αριστείδης Πατρινός, στη διάλεξή του με θέμα “Οι λόγοι που τρώμε παραπάνω”, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και ώρα 19:30.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δεν χρειάζεται προεγγραφή.

Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 231331 8593

Λίγα λόγια για τον Αριστείδη Πατρινό

Σπούδασε στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης στην πόλη της Σητείας. Η ερευνητική του μελέτη είχε θέμα “Ανάλυση μετάλλων και ιχνοστοιχείων στο τρίχωμα της κεφαλής των φοιτητών”, όπου με μια καινοτόμο μέθοδο ανίχνευσε τα απαραίτητα στοίχεία και τα βαρέα μέταλλα που συγκεντρώνονται στα μαλλιά των φοιτητών και τα συσχέτισε με τον τρόπο ζωής τους. Η έρευνά του αναδεικνύει την σημασία της εξατομίκευσης της διατροφής, όπου ο κάθε άνθρωπος μπορεί να θρέφεται, πλέον, με βάση τις ελλείψεις του και δίνει νέες προοπτικές στην έρευνα. Για την πρακτική του επέστρεψε στη γενέτειρα του τη Θεσσαλονίκη και την ολοκλήρωσε στοΙπποκράτειο Γ.Ν.Θ. Εκεί είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε περιστατικά Διατροφικών Διαταραχών και να αναλάβει αρμοδιότητες της καθημερινής κλινικής πράξης. Ενημερώνεται διαρκώς και παρακολουθεί ημερίδες, πανελλήνια και πανευρωπαικά συνέδρια. Μετεκπαιδεύτηκε στην “Τροποποίηση της Συμπεριφοράς”, καθώς θεωρεί πως η ψυχική κατάσταση του ατόμου και το περιβάλλον του καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά και τις σκέψεις του, γύρω από το φαγητό. Ακόμα, ολοκλήρωσε το σεμινάριο “Ειδικός Αθλητικής Διατροφής”, το οποίο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της “Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής” των Η.Π.Α. Παρέχει τις υπηρεσίες του στηνΕλληνική Εταιρεία Νόσου Altzheimer και στο Uchu wellness center. Αναλαμβάνει τη διατροφική αντιμετώπιση ατόμων με παθολογικές καταστάσεις, καθώς και ατόμων που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και το βάρος τους, σε όποιο στάδιο της ζωής κι αν βρίσκονται (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, έγκυες, θηλάζουσες, υπερήλικες). Αναλαμβάνει ακόμα αθλητές και αθλούμενους οι οποίοι επιθυμούν μέσω της διατροφής να βελτιστοποιήσουν την αθλητική τους απόδοση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ